Monica Macovei şi-a lansat cele 10 porunci pentru politicieni într-o hală dărăpănată...

Monica Macovei şi-a lansat cele 10 porunci pentru politicieni într-o hală dărăpănată la Timișoara. Ce soluţie a găsit pentru a câştiga alegerile

3
DISTRIBUIȚI

monica macovei campanie 2Halele Fructus, Timişoara, 2 octombrie, ora 14.30. Lumea caută buimacă locul unde Monica Macovei îşi lansează candidatura în Timişoara. Graţie unei doamne amabile, oamenii află că Macovei este mai încolo, adică într-o hală dărăpănată. Conferinţa se ţine aici ca protest pentru nişte licitaţii trucate. Jumătate de oră mai târziu sala e relativ plină. Oamenii sunt sobrii, mai ceva ca la înmormântare. În vreme ce ascultă un discurs susţinut de revoluţionarul Teodor Mărieş, susţinătorii se uită spre ceasuri. La trei şi jumătate urcă pe scenă Monica Macovei care anunţă că vrea să ia înapoi Revoluţia.

„Totul să se rezolve cu un clic, să mergem demni pe stradă, să nu fim cenuşii supăraţi şi cu capul jos. Apoi îşi prezintă programul politic, zece măsuri pentru politicieni. Să nu fie alt stăpân decât cetăţeanul. Să nu trădezi interesul naţional, să nu ataci instituţiile statului, să nu furi şi să nu risipeşti banul public”.


Un om izbucneşte din sală: „păi da, doamnă, să nu furi! Dar dă la om salar cum trebe!” Deşi află că porunca e pentru politicieni omul insistă că „şi ei e oameni”. Macovei continuă, „să nu minţi, să nu plagiezi, să îţi educi copii, să îşi respecţi părinţii şi să îţi ajuţi semeni, adică părinţii şi bunicii”.

După clipe întregi de plictis, sala apludă frenetic, Macovei cere învăţământ şi sănătate fără politică. Pereţii halei, ornaţi cu lanţuri, o scară şi grafitti se cutremură când prezindenţiabila face calcule, ia mental bani de la evazionişti şi face pe loc drumuri şi locuri de muncă. Confuză, lumea din sală se întreabă dacă Macovei nu e cumva noul Moise, asta desigur judecând după porunci.

Ultima poruncă, să îţi respecţi indentitatea, valorile, trecutul, ca să ai un viitor. Macovei găseşte rapid soluţia pentru a învăţa istoria şi cere înfiinţarea unui muzeu al totalitarismului. Din sală, acelaşi bărbat ţipă: „şi al pesedismului”. E corectat urgent de Macovei care atenţionează că PSD ţine de aripa comunismului.
La finalul discursului, Macovei găseşte soluţia ca să câştige alegerile. Toţi cei care nu cred că va câştiga fiindcă nu are partid în spate trebuie să o voteze. „Credeţi în mine?”, sala aplaudă, doar o femeie spune un „da” timid. Freamătul și agitația ia sfârștit. Pe scenă urcă trupa timișoreană „Pragu’ de sus”.

Foto: Arhivă

3 COMENTARII

  1. Domnisoara Codrut se pare ca urmareste seara de seara Antena 3. De acolo a invatat sa deformeze realitatea cu tonul cu care o face in acest articol. Articolul suna la fel ca un comentariu de postac platit. Pe langa lipsa de profesionalism ati dovedit si lipsa de altceva…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.