NEPĂSARE Timişoara, fără operator de gestionare a populaţiei canine de mai bine...

NEPĂSARE Timişoara, fără operator de gestionare a populaţiei canine de mai bine de jumătate de an. Primarul visează serviciu propriu. Ce spune şeful Danyflor

1
DISTRIBUIȚI

caini maidanezi07 p

Deşi contractul cu firma Danyflor, care gestiona populaţia canină din urbea de pe Bega, a expirat la finele lunii februarie, municipalitatea timişoreană încă nu a reuşit să organizeze licitaţia pentru contractarea unui nou operator. Primarul Nicolae Robu a explicat situaţia spunând că „licitaţia se va desfăşura. Aici din nou prin discuţii sterile care au loc prin consiliu s-a întârziat, şi bineînţeles că a fost o scăpare şi a Direcţiei de Mediu, pentru care trebuie să îi criticăm pe cei care sunt vinovaţi că nu s-a pornit cu mult mai devreme de încetarea contractelor. În momentul în care s-a iniţiat procedura pentru începerea licitaţiilor s-au iscat tot soiul de discuţii, s-au produs şi schimbări de legislaţie, a intrat în vigoare legea respectivă şi din motive de genul acesta, care nu îi interesează pe cetăţeni, am ajuns să nu avem contract de gestionare a populaţiei canine”.

Legat de o discuţie recentă în care se spunea că primăria ar vrea să gestioneze singură populaţia canină, primarul a spus că „eu vreau să facem asta, am constatat că nu este eficientă gestionarea populaţiei canine cu operatori externi şi vreau să facem un serviciu, numai că formalităţile durează un an de zile.


Când am exprimat dorinţa de a recurge la acestă soluţie nu mi-am putut închipui că poate dura un an de zile. Chiar dacă durează un an de zile vom merge pe linia acesta, dar nu putem sta un an de zile fără un operator care să se ocupe de gestionare populaţiei canine. Nou contract va fi pe un an. Nu convine şi pot să înţeleg asta că firmele nu vor să aibă contracte pe perioade atât de scurte, pentru că spun că au de făcut nişte investiţii. Vom vedea, dacă nu prezintă interes o astfel de licitaţie, nu va veni nimeni”.

Şeful de la Danyflor, Ionel Puşcas, spune că participă fără probleme a licitaţie, chiar şi pentru un contract de un an de zile. Legat de intenţiile primăriei, Puşcaş e sceptic şi spune că „au mai fost şi alte primării care au încercat şi au renunţat. Oradea, Craiova nu au reuşit. E prea complex”. Licitaţia pentru contractarea unui operator va avea loc abia în data 11 noiembrie.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.