Numele vehiculate pentru Nobelul pentru pace din 2014. Edward Snowden şi papa...

Numele vehiculate pentru Nobelul pentru pace din 2014. Edward Snowden şi papa Francisc, posibili laureaţi

0
DISTRIBUIȚI

>>>ANSA/ PAPA: 'POPOLO PREGHI DIO DI BENEDIRMI'

Sezonul premiilor Nobel debutează luni, cu cel pentru medicină, iar speculaţiile abundă deja pe seama viitorilor posibili laureaţi ai prestigiosului trofeu pentru pace, printre care se numără americanul Edward Snowden, papa Francisc şi pakistaneza Malala Yousafzai, scrie Mediafax.

Întrucât descoperitorii celebrului „boson Higgs”, Peter Higgs şi Francois Englert, au fost recompensaţi deja cu premiul Nobel pentru fizică, în 2013, speculaţiile se concentrează în acest an mai mult asupra premiului pentru pace şi a celui pentru literatură.Pentru premiul pentru pace, care va fi decernat pe 10 octombrie, au fost primite un număr record – 278 – de candidaturi.


Deşi lista completă este secretă, anumite nume sunt dezvăluite de cei care le-au propus, precum cel al americanului Snowden, fost consultant în Agenţia de Securitate Naţională (National Security Agency/ NSA), care a dezvăluit amploarea supravegherii electronice pe care o coordonează Statele Unite.

Kristian Berg Harpviken, directorul Institutului de cercetări pentru pace din Oslo (PRIO), este unul dintre puţinii experţi în domeniu care a publicat o listă a favoriţilor, chiar dacă el nu a ghicit niciodată câştigătorul.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.