O inedită expoziție „în oglindă” se deschide simultan în România și Serbia....

O inedită expoziție „în oglindă” se deschide simultan în România și Serbia. Ce puteți vedea la Muzeul Satului din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

O expoziţie intitulată „Ceramică bănăţeană din colecţiile Muzeului Satului Bănăţean şi Muzeului Kikinda”, pregătită de muzeograful timişorean Andrei Milin şi Slavica Gajic din Kikinda va fi vernisată vineri după-amiază, la ora 16.00, la muzeul satului, în sala de expoziţii din noul pavilion.

Vor fi expuse 30 de obiecte ceramice reprezentative pentru centre de olărit bănăţene, precum satul timişean Jupâneşti, localităţile Birchiş şi Lipova de pe malul bănăţean al Mureşului şi satele cărăşene Biniş şi Sasca Română, dar şi 20 de fotografii color cu imagini ale unor vase de ceramică aflate în colecţia muzeului din Kikinda.


În paralel, la muzeul sârbesc va fi deschisă o expoziţie similară, care va cuprinde fotografii ale celor 30 de exponate din bogata colecţie a muzeului bănăţean.

ceramica4

„Expoziţia doreşte să readucă în actualitate existenţa acestor centre de olărit şi rolul pe care l-a avut ceramica populară în cea de-a doua jumătate a secolului al XIX-lea şi începutul secolului XX în stabilirea unor trasee economice dar şi culturale, a legăturilor dintre aceste centre şi a influenţelor diverse pe care le-au avut schimburile” spune muzeograful Andrei Milin, unul din autorii expoziţiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.