Păduchi, râie, micoze, descoperite la elevii din școlile din vestul țării. Cu...

Păduchi, râie, micoze, descoperite la elevii din școlile din vestul țării. Cu ce probleme de sănătate se confruntă copiii bănățenilor

0
DISTRIBUIȚI

paduchi

Păduchii merg și ei la școală, în vestul țării. Mulți dintre elevii și preșcolarii din județele din vestul României – Timiș, Arad, Caraș Severin – au început școala plini de păduchi.


Numai în județul Timiș medicii care au realizat triajul epidemiologic au descoperit aproape 200 de copii cu păduchi în păr. În Caraș Severin numărul acestora a fost de 137, iar în Arad de 86, în creștere, după cum susțin autoritățile din respectivul județ.

În Timiș și în Caraș Severin au fost descoperite și câte cinci cazuri de scabie ( râie), dar și sute de micoze la nivelul pielii. Un număr de 1.429 de copii din Timiș, respectiv câte 82 din Caraș Severin și 35 din Arad au venit la școală cu roșu în gât. Cei mai bolnavi copii, de departe, au fost cei din Caraș Severin, care au suferit o varietate mai mare de boli. Pe lângă cele menționate, medicii au descoperit aici zeci de cazuri de boli diareice acute, infecții și paraziți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.