Percheziţii la Consiliul Naţional al Audiovizualului, inclusiv în biroul Laurei Georgescu. DNA...

Percheziţii la Consiliul Naţional al Audiovizualului, inclusiv în biroul Laurei Georgescu. DNA verifică modul în care au fost amendate posturi TV. Şefa CNA ar fi făcut sesizări false

0
DISTRIBUIȚI

cna

Procurori DNA fac, joi, percheziţii în mai multe birouri din sediul Consiliului Naţional al Audiovizualului, printre care şi cel al preşedintelui CNA, Laura Georgescu, într-un dosar privind fapte asimilate celor de corupţie care ar fi fost comise în acest an. Procurorii anticorupţie verifică modul în care au fost amendate mai multe posturi de televiziune, având suspiciunea că şefa CNA, Laura Georgescu, ar fi instigat mai multe persoane să întocmească sesizări false cu privire la aceste televiziuni, potrivit unor surse judiciare, scrie Mediafax.

DNA verifică modul în care au fost amendate posturi TV. Şefa CNA ar fi făcut sesizări false. Procurorii anticorupţie verifică modul în care au fost amendate mai multe posturi de televiziune, având suspiciunea că şefa CNA, Laura Georgescu, ar fi instigat mai multe persoane să întocmească sesizări false cu privire la aceste televiziuni, potrivit unor surse judiciare. Sursele citate au precizat că percheziţiile efectuate joi la sediul Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) au legătură cu amendarea posturilor Antena 3, Estrada TV, Etno TV şi Taraf TV.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie ar avea indicii conform cărora preşedintele CNA, Laura Geogescu, a făcut în aşa fel încât pe adresa instituţiei să ajungă mai multe sesizări nereale, care au dus la discutarea lor în plenul Consiliului.


Odată ajunse în plenul CNA, în cazul acestor sesizări s-ar fi dispus sancţionarea celor patru posturi de televiziune.

Conform surselor citate, în afară de biroul Laurei Georgescu, mai sunt percheziţionate de procurori birourile lui Lorand Turos, membru al CNA, cel al serviciului de monitorizare, dar şi cel al secretarei Valentina Petcu.

Laura Georgescu, preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), a declarat joi, pentru MEDIAFAX, că percheziţiile DNA au loc la Registratura CNA, precizând că i-a fost adus la cunoştinţă că este controlat cursul sesizărilor primite de Consiliu. „În acest moment, (cei de la Direcţia Naţională Anticorupţie, n.r.) sunt în incinta registraturii instituţiei (a CNA, n.r.), de unde vor să vadă care este registratura electronică şi să controleze pe condicile de predare-primire documente care este cursul sesizărilor”, a spus Laura Georgescu.

Ea a mai spus că cei de la DNA au descins la sediul CNA joi, la ora 8.30, la începerea programului instituţiei. Întrebată dacă i-a fost adus la cunoştinţă ce caută cei de la DNA, Laura Georgescu a răspuns: „Nu, câtuşi de puţin. Ne-au spus că au mandat de ridicare documente din Registratură. Nu ştiu spre ce vor merge în continuare. Mi-au spus că, la finalul acestei operaţiuni, voi fi rugată să particip la semnarea procesului verbal de ridicare a documentelor, ca şef de instituţie. M-au întrebat care este programul şedinţei, le-am spus că până la 13.00, cu o pauză de o oră, dar i-am asigurat că în orice minut vor dori voi ieşi din şedinţă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.