Peste 1.000 de familii au intrat în iarnă fără căldură. Câți bani...

Peste 1.000 de familii au intrat în iarnă fără căldură. Câți bani le dă guvernul pentru centrale proprii

1
DISTRIBUIȚI

mihaela-calorifer1

Un număr de peste 1.000 de familii din Reșița a intrat în iarnă fără căldură în calorifere.


Acestea sunt victime colaterale ale insolvenței CET-ului din localitate. În urmă cu câțiva ani reșițenii au mai rămas fără apă caldă, după ce E.On Gaz a refuzat să mai fie furnizor pentru CET-ul care nu își achita datorile.

Singura soluție pentru reșițeni este să își monteze, urgent, central de apartament, pe gaz. Pentru asta primăria le dă câte 500 de lei – ”ajutor de urgență” după cum arată Roxana Topală, purtătoarea de cuvânt a municipalității de pe Bârzava.

Mai puțin de jumătate din familiile care deja îngheață de frig în apartamente vor fi ajutate de guvern să își monteze centrale. ”Miercuri s-a adoptat o hotărâre prin care guvernul va aloca unui număr de 450 de familii din Reșița sume cuprinse între 2.000 și 3.000 de lei, pentru achiziția de centrale de apartament”, a mai spus Topală.

1 COMENTARIU

  1. Un comisar acuză: Primarul Stepanescu a intervenit pentru schimbarea șefului Poliției Anina!
    Comisarul-șef în rezervă Alexandru Jurchescu a servit cu demnitate statul român și cetățeanul din postura de polițist, vreme de mai bine de 30 de ani, din diversele posturi și funcții pe care a fost încadrat. Din 2011, ofițerul a fost numit șef al postului de poliție Anina, locul unde a reușit să închege un colectiv de adevărați profesioniști care să răspundă cu promptitudine unui regim infracțional aflat în creștere în fostul oraș minier.
    Comisarul-șef Alexandru Jurchescu, așa cum îl descrie primarul Aninei, Gheorghe Românu
    Primarul Aninei, Gheorghe Românu rememorează: „Am avut o colaborare mai mult decât bună cu domnul comisar-șef Jurchescu. Când am venit eu la conducerea primăriei era o perioadă în care la Anina aveau loc liniuțe ilegale cu mașini, scandaluri violente în baruri după miezul nopții, furturi demonstrate cu dosare nefinalizate. Comisarul-șef Jurchescu a reușit să pună lucrurile la punct la Anina și a dus la îndeplinire toate problemele ridicate de cetățenii certați cu legea“.
    Am mai discutat și cu alți cetățeni despre modul în care au interacționat cu șeful Poliției Anina. „A fost un om drept cu care puteai avea dialog ca cetățean, totul însă până la încălcarea legii de la care nu abdica“, își aduce aminte un pensionar. „Bine că dom’ Jurchescu a reușit să termine cu vitezele astea prin oraș și cu motoarele astea care ne bârâiau la urechi“, își amintește o pensionară. Un tânăr cetățean își amintește că „bătăile de pe străzi și din baruri s-au încheiat după ce Poliția și Primăria Anina au luat măsura închiderii localurilor la ora 12:00 noaptea“. În concluzie putem afirma, după ce am verificat la fața locului cum au stat lucrurile, faptul că Alexandru Jurchescu, din postura de șef al Poliției Anina și-a făcut treaba. Desigur, pentru o concluzie pertinentă și pentru a respecta deontologia jurnalistică ar trebui să verificăm rapoartele și concluziile Inspectoratului de Poliție al Județului Caraș-Severin.
    Brusc și dintr-odată, comisarul-șef Jurchescu trebuie schimbat de la Poliția Anina!
    Comisarul-șef Alexandru Jurchescu își amintește de prima invitație făcută la începutul lunii mai 2014 de comisarul-șef Viorel Avram, comandantul împuternicit al Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin.
    „Am fost invitat să mă prezint dimineața la comandantul împuternicit al Inspectoratului, domnul Viorel Avram. Acesta, după câteva convorbiri amicale m-a întrebat dacă știu cumva sau am auzit despre vreo schimbare. I-am transmis că nu cunoșteam acest lucru. Comisarul-șef Viorel Avram mi-a spus atunci că trebuie să mă mut, să plec de la conducerea Poliției orașului Anina, întrucât se fac presiuni politice din partea primarului Municipiului Reșița, Mihai Stepanescu, pentru ca în locul meu să vină inspectorul principal Lucian David. Aceasta în ciuda faptului că Poliția Orașului Anina a avut parte de calificative de bine și foarte bine sub conducerea mea. Reacția mea a fost aceea că nu doresc să fiu mutat pentru că de trei ani locuiesc acolo cu familia și nu sunt obișnuit să fiu mutat dintr-un loc în altul. Numai ce reușisem să încheg un colectiv de colegi polițiști profesioniști la Anina, era munca și expertiza mea.
    Mi s-a transmis că nu există nicio altă posibilitate decât mutarea mea la Reșița, că Stepanescu nu are nimic cu mine personal dar că trebuie să cedez locul de șef inspectorului principal David. „Știu că te apropii de pensie și poate că vrei și ți se poate face o prelungire a activității la Biroul de Ordine Publică la Poliția Municipiului Reșița“ – mi-a spus comisarul-șef Viorel Avram. Considerând că este legală o prelungire a unei activități de polițist cu care mă mândresc, am rămas să îl anunț dacă sunt de acord sau nu cu mutarea. Aceasta ar fi trebuit să se producă, conform discuției noastre, începând cu data de 1 iunie 2014.
    Presiune amplificată la adresa șefului Poliției Orașului Anina
    În data de 16 mai comisarul-șef Alexandru Jurchescu a fost sunat din nou de la Inspectoratul Județean al Poliției de la Reșița, de această dată de adjunctul șefului împuternicit al IPJ Caraș-Severin pe linie judiciară, Mihai Moatăr. Jurchescu își amintește cu lux de amănunte: „M-am prezentat, deși am precizat că la Anina erau discuții tensionate legate de unele afișe amplasate ilegal iar în oraș se afla în vizită chiar președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea. Mi s-a spus să las orice problemă și să mă prezint la Inspectoratul Județean. Lucru pe care l-am și făcut. Moatăr, șeful inspectoratului pe linie judiciară, mi-a spus că nu are ce să facă dar că trebuie să fiu mutat cu data de 15 mai 2014 de la Anina, o dată anterioară vizitei mele la IPJ Caraș-Severin. Domnul Moatăr chiar mi-a declarat că știe de toate presiunile de ordin politic privind mutarea care se fac la adresa mea și că îi pare rău de tot ce se întâmplă. Mi s-a transmis să fac chiar eu o cerere de mutare a mea de la Poliția Orașului Anina, antedatată cu 14 mai, asta ca să nu pară că s-a pus presiune pe mine pentru a fi mutat. Mi s-a promis în schimb că mi se va prelungi termenul în ce privește activitatea de polițist, în funcția de șef al Biroului de Ordine Publică la Poliția Municipiului Reșița. Am acceptat în cele din urmă după ce am văzut că presiunea devenise insuportabilă. Mutarea a fost semnată imediat de șeful împuternicit al IPJ CS, comisar-șef Viorel Avram. Am făcut raportul, am făcut predarea în următoarele zile.
    La întrebarea Reper 24 legată de graba cu care au acționat superiorii domniei sale în ce privește schimbarea lui din funcție, comisarul-șef Jurchescu răspunde că mutarea de la Reșița la conducerea Poliției Anina a inspectorului principal David a fost imperios cerută să se realizeze înaintea alegerilor europarlamentare care au avut loc pe data de 25 mai 2014.
    Prelungirea activității de polițist: o Fata Morgana pentru comisarul-șef Jurchescu!
    Cu două luni înainte de pensionare comisarul-șef Alexandru Jurchescu a făcut raportul și cererea de prelungire a activității în cadrul IPJ Caraș-Severin, pentru că „am vrut să ies cu fruntea sus din Poliția Română și nu pe ușa din spate, după 30 de ani de muncă, o viață de om dedicată acestei activități. Aveam cuvântul conducătorului Inspectoratului de Poliție cărășean, comisarul-șef Viorel Avram“. Rezultatul: niciun răspuns la raportul comisarului-șef Jurchescu privind prelungirea activității, fără nicio explicație din partea celui care îi promisese acest lucru, comisarul-șef Viorel Avram, omul care l-a atras în această capcană. Comisarul-șef a făcut o adresă către Sindicatul Polițiștilor pentru a i se oferi o soluție la cele întâmplate. Nu a primit nimic, semn că nici sindicatul polițienesc nu este deloc unul liber și independent, după cum consideră Jurchescu.
    Prin urmare, Alexandru Jurchescu este începând de la 1 noiembrie 2014 pensionar, un comisar-șef în rezervă, așa cum au urmărit și au reușit în cele din urmă superiorii săi. Același polițist dezamăgit trage o concluzie dureroasă „La Anina, a fost distrus un colectiv de polițiști competenți, pe care l-am creat cu dorința de a deveni unul profesionist, ca acești oameni să iubească meseria de polițist. Și am dovedit că se poate. Un alt coleg a făcut raport și predare chiar în aceste zile. Se anunță alți doi, dezamăgiți de ceea ce au văzut. Asta în condițiile în care Caraș-Severinul are un deficit de cadre atât la nivel de subofițeri, cât și în ceea ce privesc ofițerii. Ei toți foștii colegi m-au întrebat triști atunci când le-am spus că trebuie să plec de la Anina, cum este posibil așa ceva? Le-am spus că este posibil în această țară. Toată lumea, toate cadrele știu că inspectorul șef împuternicit al IPJ, comisarul-șef Viorel Avram este înregimentat politic dar le este frică să vorbească pentru a nu-și pierde scaunul.
    Trag o concluzie și anume aceea că în Poliția din Caraș-Severin dacă nu greșești ca polițist, nu ești avansat. Am înțeles că ministrul este numit de partidul de guvernământ, că ministrul secretar de stat la fel, dar până unde merge acest lucru? Nu putem continua în acest fel.
    Reper24: Dacă mâine a-ți fi chemat să preluați o funcție de conducere în cadrul Inspectoratului de Poliție a Județului Caraș-Severin, v-ați întoarce?
    Cms-șef în rezervă A. Jurchescu: Niciodată sub comanda acestui împuternicit șef al Inspectoratului de Poliție Caraș-Severin în frunte.
    Vezi Reper 24

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.