Peste 2.000 de oferte de locuri de muncă sau practică pentru studenții...

Peste 2.000 de oferte de locuri de muncă sau practică pentru studenții sau absolvenții de la Universitatea Politehnica din Timișoara. Ce eveniment are loc în aceste zile

0
DISTRIBUIȚI

zilele carierei

O nouă șansă pentru studenții sau absolvenții de la Universitatea Politehnica din Timișoara de a-și găsi un loc de muncă în domeniul în care au învățat sau de a face stagii de practică. La restaurantul universității din Complexul Studențesc are loc, astăzi și mâine, cea de-a cincea ediție a evenimentului „Zilele Carierei”.


Nu mai puțin de 5.000 de tineri sunt așteptați să treacă pragul târgului.

La eveniment participă peste 40 de companii mari din vestul țării, care oferă 2.000 de oferte de angajare, practică, training-uri și vor organiza concursuri tematice, interviuri sau simulări de interviuri pentru participanți. Mai mult, tinerii vor putea afla și povestea unui antreprenor de succes sau vor face vizite în companii.

„Am observat un interes extraordinar din partea studenților și absolvenților pentru acest târg. Politehnica poate fi un exemplu pentru toate universitățile din România în ceea ce privește inserția pe piața muncii. Marile companii sunt supărate pe noi pentru că nu le oferim atâția absolvenți cât au nevoie în unele domenii care sunt în trend”, a afirmat, astăzi, în deschiderea evenimentului „Zilele Carierei”, Viorel Șerban, rectorul Universității Politehnica din Timișoara.

Potrivit rectorului UPT, cel mai căutat domeniu, în acest moment, este cel IT, motiv pentru care 95% din absolvenți își găsesc un loc de muncă. „Mai mult, peste 70% din absolvenții noștri sunt angajați în regiune, semn că marile companii vin la Timișoara și pentru că există Universitatea Politehnica”, a mai precizat Viorel Șerban.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.