Plenul CLT s-a oprit: Nicolae Robu vrea schimbarea regulamentului consiliului local, pentru...

Plenul CLT s-a oprit: Nicolae Robu vrea schimbarea regulamentului consiliului local, pentru a legaliza plenurile de patru ore şi proiectele suplimentare în exces. UPDATE Câți bani vor primi sinistraţii din judeţ de la Primăria Timişoara

0
DISTRIBUIȚI

SEDINTA DE CONSILIU LOCAL28_resize

Primarul Timişoarei doreşte schimbarea regulamentului de funcţionare a Consiliului Local Timişoara. După ce administraţia Robu a brevetat plenurile lungi de peste patru ore ţinute vinerea şi pline de proiecte introduse suplimentar pe ordinea de zi, consilierul PSD Radu Ţoancă a spus că „există o rigoare din legea 215. Noi suntem de o perioadă încoace în ilegalitate, se spune că în fiecare marţi la ora 13.00 se ţin comisiile. Se spune foarte clar că toate şedinţele CLT se desfăşoară marţea. Sunt materiale, şi cel mai elocvent este bugetul pe care l-am primit la ora 13.20. Rugămintea este să nu mai ţinem vinerea şedinţe de consiliu local, să ţinem lunea sau marţea, sau să modificăm regulamentul. Puteam să ţinem sâmbătă şedinţa aceasta. Vineri, sâmbătă, duminică nu se întâmplă nimic. Nu vom vota bugetul, că nu ştim despre ce este vorba. Povesteaţi de IRE, ne-am văzut în urmă cu 12 zile la Colterm la o AGA să luam decizie care trebuia transpusă în proiect de hotărâre.


De ce a luat două săptămâni să se scrie un proiect?”.

Primarul Nicolae Robu a comentat că „se impune o aducere la zi a regulamentului, după ce el a fost rulat şi s-au văzut şi părţile mai puţin bune. Ar trebui să aducem la el ajustări radicale, dar regulile necesită o actualizare pentru a ne plia pe ele în mod corect”.

Plenul a fost oprit după ce consilierii au constat că banii alocaţi către localităţile afectate de inundaţii nu se afla pe masa consilierilor locali. Discuţiile au început să devină fierbinţi atunci când PSD Timiş a spus că banii trebuie daţi acum. Primarul Nicolae Robu a acuzat PSD că e în campanie electorală, deşi în vară s-a votat ca din suma de bani pe care municipalitatea o datora Asociaţiei Municipiilor reşedinţă de judeţ să fie luaţi 300.000 de lei pentru a fi daţi la sinistraţi. „Mai găsiţi şi sponsori, reduceţi din cheltuielile de campanie şi daţi bani acum, rapid. Găsiţi sponsori. V-am spus şi atunci. Trebuia să avem răbdare ca mai întâi să primim un răspuns de la asociaţie, dacă acceptă să nu plătim din 2008, şi apoi să dăm acea sumă”, a spus Robu.

Consilierul PSD Alfred Simonis a spus că nu „aveţi drept de veto asupra CLT. Dacă vreţi să dăm bani acolo, va trebui să faceţi alt proiect de hotărâre”.

UPDATE Conform proiectului elaborat în pauza CLT, 378.000 lei vor merge către sinistraţi: 150.000 lei la Gătaia, 98.000 la Denta, 70.000 Jamu Mare şi 60.000 Moraviţa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.