Povestea timișoreanului care, la vârsta de 100 de ani, nu ia niciun...

Povestea timișoreanului care, la vârsta de 100 de ani, nu ia niciun MEDICAMENT. Care este secretul longevității

0
DISTRIBUIȚI

IMG_6667

Octavian Bocșa, un veteran al celui De-al Doilea Război Mondial a fost sărbătorit, astăzi, la împlinirea unui secol de viață. Timișoreanul și-a așteptat musafirii cu zâmbetul pe buze și, deși a ajuns la o veritabilă vârstă, veteranul de război se simte aproape ca în tinerețe. Picioarele nu-l dor, aude foarte bine, nu poartă ochelari și nici nu suferă de nicio boală. Secretul? „M-am oțelit în război”, mărturisește Octavian Bocșa râzând, care începe să povestească cum a scăpat cu viață, ca prin minune, din cel De-al Doilea Război Mondial.

„Am fost pe front din 1941 până în 1945 și am avut mare noroc că cel de sus m-a ocrotit să fiu lovit. O dată am primit o schijă în cască, care a ricoșat și nu și-a atins scopul și altă dată un glonț în vârful cizmei”, povestește zâmbind veteranul de război, care se laudă că a lucrat cu opt tunuri în același timp, fiind comandant de baterie la Regimentul 38 Artilerie Timișoara.

IMG_6693

Octavian Bocșa are o bibliotecă cu 3.000 de cărți

Octavian Bocșa s-a născut în comuna Giroc în data de 27 octombrie 1914, a terminat liceul la Colegiul Național „C. D. Loga” și Facultatea de Drept la București. După război, bărbatul a lucrat ca avocat timp de zece ani, iar până în anul 1977 a fost consilier jurist la Abatorul din Timișoara, când a ieșit la pensie.


Astfel, Octavian Bocșa spune că a trăit foarte bine acolo și „nu doar că era multă carne, dar erau oameni cu care puteam să conlucrez”.

Timișoreanul recunoaște că mereu i-a plăcut să citească, să afle lucruri noi, tocmai de aceea spune că nu se plictisește niciodată acasă, mai ales că are o bibliotecă impresionantă cu 3.000 de volume. „Nu am făcut niciodată politică, am alte preocupări. Am o bibliotecă care mă ajută să trec prin toată lumea asta și prin toate evenimentele. Sunt abonat la revistele culturale, iar la televizor mă uit doar la știri și la câteva emisiuni”, povestește Octavian Bocșa.

Veteranul de război spune că se simte foarte bine, deși a împlinit respectabila vârstă de o sută de ani și crede că va mai trăi cel puțin cinci ani.

IMG_6675

„Nu iau niciun fel de medicament”

Octavian Bocșa este un om sănătos, iar picioarele nu-l dor, astfel că, atunci când este cald, nu trece nici măcar o zi în care să nu meargă în grădina de legume a fiicei sale, și pe terenul pe care se află zeci de pomi fructiferi. „Am un om care mă ajută, dar eu fac lucrurile fine acolo, tai vinetele, curăț pomii. Noi nu avem nevoie să facem cumpărături de la piață”, povestește veteranul de război. Timișoreanul ne spune că o altă pasiune a sa este gătitul, supa de tăiței și chiftelele fiind mâncărurile lui preferate.

„Nu iau niciun medicament, doar când mă simt mai rău iau câte o aspirină. Beau mult lapte, cafea nu beau și nu am fumat niciodată, nu am astfel de vicii periculoase”, ne spune Octavian Bocșa care este secretul longevității sale. Veteranul de război recunoaște că este un om fericit, are doi copii, patru nepoți, iar în acest an va sărbători 57 de ani de căsnicie. „După ce am cunoscut-o pe soția mea, într-o lună de zile am fost însurat, așa a fost să fie. La noi este armonie, noi nu știm ce este aia ceartă, nu știm ce-i ura”, povestește Octavian Bocșa.

Veteranul de război nu a fost uitat nici de ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, care i-a trimis o felicitare astăzi, de ziua lui, și nici de reprezentanții Primăriei Timișoara, care l-au vizitat acasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.