PREMIERĂ Un monument istoric din vestul ţării este primul din România reprezentat...

PREMIERĂ Un monument istoric din vestul ţării este primul din România reprezentat la un târg internaţional de turism cu o aplicaţie ce permite un tur virtual

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-124789155">

La Târgul Internaţional de turism „Swiss International Holiday Exhibition”, care va avea loc în perioada 31 octombrie – 2 noiembrie la Lugano, în Elveţia, va fi prezentată în premieră o aplicaţie pentru smartphone care permite un tur virtual al Castelului Corvinilor din Hunedoara.

Aplicaţia, special dezvoltată de o companie românească pentru acest eveniment, este pusă gratuit la dispoziţia vizitatorilor târgului, care vor scana un cod QR vizibil pe materialele promoţionale cu castelul şi vor avea parte de un tur virtual. Reprezentanţii Castelului Corvinilor speră că vizualizarea muzeului din Hunedoara de către vizitatorii târgului de turism din Elveţia va aduce mai mulţi turişti străini în zonă.

„Aplicaţia a fost creată special pentru Târgul Internaţional de turism «Swiss International Holiday Exhibition», iar Castelul Corvinilor înregistrează o premieră naţională. Considerăm că este o modalitate de promovare inedită, inovativă, a Castelului Corvinilor din Hunedoara, care permite oricărui utilizator de smartphone să facă o vizită virtuală, însoţit de imagini şi de comentarii în cinci limbi străine. Ne dorim să atragem atenţia asupra acestui monument extrem de frumos din România şi să creştem numărul de vizitatori la castel”, a declarat directorul Castelului Corvinilor, Costin Tinca.
În afară de materialele promoţionale de pe care vizitatorii târgului pot scana un cod QR pentru a face un tur virtual, la standul organizat special pentru prezentarea Castelului Corvinilor din Hunedoara va fi expusă şi o machetă 3D a monumentului istoric.

castelul-corvinilor

În primele nouă luni ale anului, peste 200.000 de turişti au vizitat Castelul Corvinilor, cu 40 la sută mai mulţi faţă de perioada similară din 2013.
Castelul Corvinilor din Hunedoara a fost inclus de curând pe cunoscutul portal turistic TripAdvisor între primele cinci destinaţii de vacanţă din România, în baza voturilor primite de la turiştii care l-au vizitat.

Anul trecut, Castelul Corvinilor din Hunedoara a fost inclus în topul palatelor de poveste, într-un clasament alcătuit de site-ul american huffingtonpost.com.

Castelul Corvinilor a găzduit mai multe producţii cinematografice (filme artistice, documentare şi clipuri publicitare), între care şi pelicula „Ghost Rider 2”, cu Nicolas Cage în rolul principal.

De la an la an, tot mai mulţi turişti vizitează Castelul Corvinilor din Hunedoara, în 2013 monumentul istoric fiind vizitat de aproximativ 300.000 de turişti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.