Principele Nicolae al României a lansat la Timișoara un program inovativ care-i...

Principele Nicolae al României a lansat la Timișoara un program inovativ care-i ajută pe studenți să se angajeze mai ușor. Despre ce le-a povestiti tinerilor

1
DISTRIBUIȚI

principele nicolae al romaniei

Vizită regală la Universitatea de Vest din Timișoara, astăzi. Alteța Sa Regală Principele Nicolae al României s-a aflat, în această dimineața, în capitala Banatului, unde în Aula Magna a instituției a lansat, în premieră națională, un program inovativ care-i ajută pe studenți să-și găsească un loc de muncă mai ușor. Este vorba despre programul The Duke of Edinburgh’s International Award, care se află sunt Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principesa Moștenitoare Margareta a României și care este parte integrantă a proiectului EDUforLIFE, care a fost lansat, de asemenea, tot astăzi.

Programul a fost creat pe o perioadă de trei ani de zile, în primul an vor beneficia de el 500 de studenți de la toate facultățile Universității de Vest. În cadrul programulului, în primul an tinerii vor fi ajutați să-și dezvolte caracterul, în anul al doilea vor începe să se dezvolte profesional, iar în an treilea an, studenții se vor familiariza cu cerințele angajatorilor.

„Universitatea de Vest din Timișoara este prima universitate din România în care se implementează programul EDUforLIFE. Acest program nu este implementat la nicio universitate din Marea Britanie, este un pas important. Veți găsi o nouă lume a provocărilor, iar la final vă veți simți mult mai puternici”, a spus Principele Nicolae al României în cadrul festivității de lansare a programului. Alteța Sa Regală le-a vorbit studenților și despre experiența sa în cadrul programului. „Am fost în Africa, moment în care am urcat pe Muntele Kenya. Mi-a fost frig, eram ud, murdar, uram pe oricine și pe orice pentru că, după trei zile de mers, încă nu ajunsesem în vârful muntelui.


În total, am urcat muntele de șase ori, iar de cinci ori în calitate de lider. De ce atât efort? Pentru a admira priveliștea impresionantă a răsăritului de soare deasupra norilor, cea mai minunată priveliște din viața mea. Această experiență m-a ajutat să mă dezvolt din punct de vedere personal”, a povestit Principele Nicolae al României.

principele nicolae al romaniei

Alteța Sa Regală le-a vorbit studenților și despre cât de important este voluntariatul, dar și despre ultima experiență pe care a avut-o la un centru pentru copii cu dizabilități. „Această experiență a fost o perioadă dificilă, care m-a marcat, nici nu pot descrie ce am simțit. În copilărie, eram reticent când vedeam pe stradă copii cu dizabilități, cu sindrom Down pentru că nu aveam experiența necesară să-i înțeleg. Dar acum am descoperit o lume în care acești copii oferă dragoste, inspirație. De ce am făcut asta? Veți afla și voi după ce veți parcurge toate nivelurile programului”, a mai spus Alteța Sa Regală. În final, Principele Nicolae al României a avut și un mesaj pentru studenți: „Dacă aveți o provocare, nu ezitați să o acceptați, dacă este ceva ce nu cunoașteți, cercetați și cercetați, dacă începeți ceva, duceți la bun sfârșit indiferent care sunt piedicile”.

„Este un program de învățare alternativă, este un program care aduce cunoștințe suplimentare studenților încercând să-i racordeze cât mai mult la viața reală, la ceea ce vor face ei după ce vor absolvi facultatea. De aceea, ei se pregătesc timp de trei ani de zile, în relație directă cu companiile, cu diferite cluburi studențești, cu diferite organizații astfel încât să poată să fie mult mai pragmatici, mai axați pe partea aplicativă. Vor putea să facă și voluntariat în cadrul programului”, a declarat Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara.

1 COMENTARIU

  1. Doamne daca am ajuns ca studentii si cadrele universitare sa primeasca sfaturi de la unul ca Nicolae si nu stiu cum il mai cheama.
    Treziti-va oameni buni! Vin fel si fel de flamanzi si se pretind printi si printese si va dau ordine in tara voastra.
    Intentia lor este clara” Prostilor noi sintem de vita nobila si voi munciti pentru noi”
    Pe ei ii intereseaza doar buzunarul si nu bunastarea voastra Ce pregatire are acest individ?
    Domnilor profesori puneti accentul pe pregatirea studentilor si nu ii indopati cu baliverne ca i-ar vizita printi si printese.
    Romania este republica si nu monarhie.
    De unul ca Basescu sau Iliescu sau Ponta sau oricare ar fi scapam in cel mult 10 ani daca nu ne convine dar de flamanzi ca familia lui Mihai nu mai scapam nici 1000 de ani de aici inainte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.