Principele Radu vine la Timișoara pentru a discuta despre rolul monarhiei în...

Principele Radu vine la Timișoara pentru a discuta despre rolul monarhiei în modernizarea României. Când va avea loc dezbaterea

0
DISTRIBUIȚI

casa regalaMuzeul de artă timişorean va fi joi după-masă, începând cu ora 16:00, gazda unei mese rotunde cu tema „Rolul monarhiei în modernizarea României”. Principele Radu de România va susţine o prelegere iar în cadrul dezbaterii care va urma, invitaţii Adrian Cioroianu şi Sorin Antohi vor vorbi, la rândul lor, despre Casa Regală a României şi rolul pe care aceasta l-a avut în modernizarea statului român.


Prelegerea, în limba engleză, va fi susţinută în cadrul celei de-a treia conferinţe internaţionale de istorie conceptuală organizată de Centrul de Studii Avansate în Istorie al Universităţii de Vest, în colaborare cu muzeul de artă, care are loc la Timişoara în perioada 8-11 octombrie, având ca temă centrală „Conceptualizarea modernităţii în culturile central şi sud-est europene”.

Cu acest prilej se va deschide şi o expoziţie de carte despre istoria Casei Regale a României şi vor fi expuse medaliile Casei Regale din perioada cuprinsă între anii 1881 şi 1945. Evenimentul, care se va desfăşura între orele 16,00 şi 18,30, va avea loc în sala barocă a muzeului de artă şi va fi moderat de directorul instituţiei, istoricul Victor Neumann.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.