Problema angajaților de la Primăria Dumbrăvița, departe de a fi rezolvată. Ce...

Problema angajaților de la Primăria Dumbrăvița, departe de a fi rezolvată. Ce spune viceprimarul

0
DISTRIBUIȚI

greva Dumbravita

Conducerea Primăriei Dumbrăvița spune că vrea cu dinadinsul să mărească salariile funcționarilor, însă edilii nu au momentan o soluție.

În urmă cu două zile,


Care este motivul protestului GALERIE FOTO" href="http://www.pressalert.ro/2014/10/greva-functionarilor-publici-de-la-primaria-dumbravita-care-este-motivul-protestului/" target="_blank">angajații administrației publice din cea mai bogată localitate din România au ieșit la un miting de protest
 din cauza faptului că le-au fost tăiate salariile. Oamenii îi acuzau pe edili de o grabă „suspectă” în tăierea salariilor, în urma unui control al Curții de Conturi.

Funcționarii din Dumbrăvița au rămas fără sporul de dispozitiv și fără alte sporuri câștigate prin sindicate. Ei primesc acum cu între 30 și 50% mai puțin la salariu.

Viceprimarul Miklos Arpad are o explicație pentru această măsură. „A fost Curtea de Conturi și ne-a tăiat primele. Curtea a fost în septembrie și a lăsat ca măsură să se taie dispoziția de spor de obiectiv la funcționari”, explică viceprimarul. El susține însă că se caută soluții pentru remedierea situației. „Încercăm să rezolvăm situația. Nu se poate ca un funcționar public să meargă acasă la copii cu 720 de lei salariul într-o lună. Suntem în căutare de soluții prin departamentele specializate”, a mai spus Miklos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.