Proiectul „muzeului viu” de la Muzeul Satului prinde… viaţă. Ce planuri pentru...

Proiectul „muzeului viu” de la Muzeul Satului prinde… viaţă. Ce planuri pentru viitor a dezvăluit, la PRESSALERT LIVE, directorul instituției VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

 

dan radosav la pressalert live (5)

Numit la sfârșitul lunii august la şefia Muzeului Satului, fostul consilier personal al şefului Consiliului Judeţean Timiş, Dan Radosav, a dezvăluit la PRESSALERT LIVE ce planuri are pentru viitor. Radosav a menţionat că muzeul pe care în conduce este apropiat de sufletul său şi că acesta este motivul pentru care speră să câştige concursul pentru un post de director şi să facă treabă excelentă.

Legat de cel mai mare proiect al muzeului, finanţat din fonduri europene, care are în vedere o întoarcere în timp, prin realizarea unui „muzeu viu”, Radosav a explicat că „este vorba de construcţia a patru gospodării din secolul XIX.


Una șvăbească, una sârbească, una ungurească şi una românească. Stadiul este bun, luni dimineaţa avem comandamentul toţi cei implicaţi în proiectul acesta. Trebuie terminat până la 31 decembrie. Stăm zilnic cu graficul de lucrări în mână şi controlăm. Gospodăriile vor fi mobilate în stil vechi. (…) Trebuie să reuşim să găsim patru familii care să facă ceea ce făceau odinioară strămoşii noştri. Dacă nu se va reuşi acest lucru şi cu cele patru familii, există varianta de rezervă, putem aduce pe cineva care se pricepe că nu poate veni oricine, atunci când vin oamenii trebuie să şi vadă ceva. Avem variantă de rezervă care presupune angajarea a patru oameni soţ şi soţie”. Pentru a fi angajaţi să locuiască la Muzeul Satului, doritorii trebuie să stăpânească un meşteşug vechi şi să fie soţ şi soţie legal.

Legat de tradiţii specifice româneşti, Radosav a comenat şi legat de tradiţia politicienilor spăgari. În viziunea fostului jurnalist această tradiţie va lua sfârştit atunci când românii nu vor mai da bani pentru a fi favorizaţi. Revenind la Muzeul Banatului, Radosav a promis patru mari evenimente în fiecare an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.