DEZVĂLUIRE la PRESSALERT LIVE Deși prețurile la licitații au fost mult mai...

DEZVĂLUIRE la PRESSALERT LIVE Deși prețurile la licitații au fost mult mai mici, bugetul pentru spaţii verzi „înghiţit” de firmele cu pedigree liberal, la fel de mare ca în timpul lui Ciuhandu VIDEO

1
DISTRIBUIȚI

toanca1

Invitat în studioul HDV la emisiunea PRESSALERT LIVE, consilierul local PSD Timiș, Radu Țoancă, a comentat vizavi de scandalul din Primăria Timișoara de ieri când șeful Horticultura, Andrei Drăgilă, a fost lovit și amenințat de șeful Direcției de Mediu, Adrian Bere. Țoancă a spus „nu am cuvinte, așa ceva nu s-a întâmplat în primărie nici când au venit reprezentanții romilor să se lege cu lanțurile. Asemenea incidente nu au avut loc în primărie de zeci de ani de zile”.

Consilierul a mai declarat și că „parcurile arată ca după al doilea război mondial. Procedura de licitație va fi finalizată abia anul viitor. Sunt niște greșeli de gestionare care ne duc să pierdem lucrul cu care ne mândrim cel mai mult, parcurile. Nu pot să înțelege de ce atâta tensiune acumulată pe o miză”.

Legat de atitudinea edilului Nicolae Robu care a spus relaxat că bătaia nu e problema primarului, pesedistul a comentat că „ce era să spună? În mod normal acest incident pică sub o comisie de disciplină. Comisie autonomă de executiv, care trebuie să ancheteze chiar și primari sau viceprimari”.

Vizavi de motivul conflictului, Țoancă spune că „scandalul între cei doi a pornit pe tema tarifelor celor două firme și a refuzului domnului Drăgilă și a consiliului de administrație condus de un profesor liberal, care au spus că prețurile acelea nu pot fi practicate.


În anii trecuți, după ce au fost discuții mari pe tema spațiilor, Horticola își vedea de centru”.

Legat de HCL-ul care prevedea atribuirea directă a lucrărilor către Horticultura, Țoancă spune că PSD Timiș a votat pentru că „era o soluție de compromis. Momentan în consiliul local e o bulibășeală, debandadă și lucruri lipsite de profesionalism”.

Prețurile practicate de firmele Tradecomia și Rogera au fost și ele comentate. Consilerul local a conchis că „o bancă era 1.059 de lei. De la asta la 15 lei cădem în derizoriu, atât nu face nici cadrul metalic. Spun că se vor califica la corupție. Cei de la PNL au gestionat la nivel de viceprimar aceste licitații. Nu am fost mulțumit și am spus, dar mi s-a dat tot timpul peste gură. Spuneau că e un buget mai mic și nu e adevărat. Bugetul per total alocat spațiilor verzi e tot acolo. Ei tot spuneau că cei de acum sunt mai ieftini decât cei dinainte, când am tras linie la nivelul anului fiscal, noi am dat tot atâția bani pe lucrări licitate la niște tarife de patru – opt ori mai mici. Bugetul era inițial mai mic, cheltuielile până la urmă au fost tot alea din vremea lui Ciuhandu”. Radu Ţoancă a explicat că, deşi la licitaţii preţurile au fost mult mai mici, bugetele pentru spaţii verzi au fost crescute prin rectificări succesive.

1 COMENTARIU

  1. Las ca toti v-ati infruntat din toate cele, inclusiv voi consilierii locali. Nu mai faceti acum pe neprihanitele. Daca era primar PSD nu spuneai chestiile astea. Aveti niste caractere infecte, toti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.