Rectificare de buget cu scandal la CJT. Bojin admite că „se joacă”...

Rectificare de buget cu scandal la CJT. Bojin admite că „se joacă” pe Facebook cu Robu UPDATE Bojin: „Eu am trei copii, tu nu ai nici unul. Ce bărbăţie mai mare vrei!”

1
DISTRIBUIȚI

cjt07_resize

Plenul şi scandalul. Aceasta pare să fie deviza după care se desfăşoară plenurile Consiliului Judeţean Timiş. Scandalul a început chiar înaintea plenului, în ședința de comisii, după ce Bojin a anunţat că „rectificarea este pozitivă, am adăugat, nu am tăiat mai mult decât acolo unde s-a constat din start că sunt sume regularizate, în sus sau în jos, foarte mici”. Prima care a cerut explicaţii a fost ex-pesedista Marina Radu care a cerut să ştie de ce proiectul de rectificare a sosit cu jumătatea de oră înainte de plen.

Marian Vasile, consilier PNL, a spus că „este prima oară în ultimii 25 de ani când presa nu a fost convocată. Trebuia să chemaţi liderii de grup să negociem aceste sume pentru cetăţenii judeţului. Noi am fost convocaţi doar în urmă cu 24 de ore. Am primi anexe cu 30 de minute înainte. De ce nu am putut să amânăm, ne grăbim undeva? Suntem în plină campanie electorală, probabil trebuie plătiţi bani. Mi se pare corect să ştim ce votăm trebuia să ni se dea un răgaz să putem medita asupta sumelor primite de la guvern. Noi ar trebui să votăm orbeşte, ceea ce nu o să facem. (…) Media pentru primarii PNL-PDL este la 150 de mii de lei, media pentru celelalte primării este de trei ori mai mare. Grupul PNL se va abţine de la vot”.

Bojin a spus că legat de consultare „eu vreau să vă informez că am discutat cu preşedintele de partid să vină la mine. Eu am fost la el, că domnul Robu nu a venit la mine. Am discutat că vine şi mi-a promis că vine, mi-a trimis un mail pe Facebook. Aseară am intrat şi eu în jocul mailurilor cu domnul Robu, recunosc asta. Noi nu avem în bugetul judeţului sume de bani care să se plătească bannere, să vă retrageți cuvinetele, vă rog”. Bojin a mai explicat că, dacă plenul ar fi fost amânat, banii ar fi ajuns cu o lună întârziere la primării. Cât despre alocări, șeful CJT spune că a dat ţinând cont de cât au pimit şi de la guvernările anterioare.

Până acum, în proiect sunt prevăzuți 500.000 de lei pentru maternitatea Bega și 683.000 de lei pentru drumuri, alocați recent de guvern, dar şi bani alocaţi pentru amenjarea a trei noi puncte de frontieră.

O sumă consistentă a fost cea alocată către Culte, 600 de mii de lei.


Consilierul PDL, Marin Popescu, spune că „toţi avem credinţa, biserica e importantă în comunităţile din judeţul Timiş. Este a doua alocare financiară pe acest an pentru culte. Eu cred că am depăşit un interes de nevoie, să nu uităm că tonul a fost dat de premierul României pe parcursul întregului an. (…) Eu nu spun că orice ban este bun atunci când este venit din afara sistemului, dar cred că depăşim anumite limite şi ochiul critic al cetăţenaului ne va vedea tot mai bine pe noi cei care decidem acest lucru”. Pepededistul Petru Jurvale a cerut ca banii să fie folosiţi pentru cantine pentru copii săraci şi banii să nu mai fie daţi la capii cultelor. Acesta a spus că de bani de la CJT au nevoie bisericile care necesită reparaţii capitale.

UPDATE Discuţii de cartier în şedinţa de comisii de dinaintea plenului CJT. Şeful Consiliului Judeţean Timiş s-a laudăt cu bărbăţia sa. În cadrul unei discuţii în contradictoriu cu consilierul judeţean Liviu Cocean de la PNL, în care liberalul cerea bani pentru Şemlac, în vederea reparării unui drum care duce spre cea mai veche mănăstire din judeţ, Bojin a avut o ieşire de zile mari. După ce Cocean l-a acuzat pe Bojin că nu e destul de bărbat, şeful CJT a răbufnit: „Eu am trei copii, tu nu ai nici unul. Ce bărbăţie mai mare vrei!”
„Liviu, dă-mi voie să spun că este penibil. Noi discutăm de biserici. Tu vorbeşti de drumuri”, a continuat Bojin. „E cea mai veche mănăstire din judeţul Timiş, acolo cetăţenii nu pot ajunge de câte ori plouă. În pioşenia dumneavoastră nu aţi făcut nimic. Pozaţi într-un om plin de religie. Pentru că este vorba de altă culoare politică” a acuzat Cocean.

1 COMENTARIU

  1. sarmanul cocean=oltean!din baruri hopa la popie! de si la manastire se bea…vin ca acum se culeg strugurii!merge dupa (non)logica lui stiulete-de-prazillia!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.