Reșița se aliniază la normele europene. Cât costă deponeul ecologic de gunoi...

Reșița se aliniază la normele europene. Cât costă deponeul ecologic de gunoi și când va fi gata

0
DISTRIBUIȚI

Reșița va avea în sfârșit deponeu ecologic de gunoi, la fel și celelalte orașe din județul Caraș Severin. Anunțul a fost făcut vineri de Consiliul Județean Caraș Severin. Prin proiect, vor fi închise depozitele neconforme din cele opt oraşe de pe raza judeţului Caraş-Severin: Reşiţa, Anina, Oraviţa, Moldova Nouă, Băile Herculane, Caransebeş, Oţelu Roşu şi Bocşa.

Contractul de lucrări (CL3) „Închiderea depozitelor urbane neconforme în judeţul Caraş-Severin” a fost semnat în iulie 2014 cu Bilfinger Baugesellschaft mbH, având o valoare totală de 26.579.441,89 de lei. Amplasamentele pe care se desfășoară lucrările au fost predate antreprenorului în august 2014, contractul având ca termen de finalizare martie 2015. În prezent, antreprenorul se află în perioada de mobilizare, au fost executate deja lucrări la drumul de acces şi lucrări de decopertare a capacului depozitului de la Reşiţa.

„Este o directivă europeană, obligatorie, pe care trebuie să o respectăm la nivel de ţară, dar şi aici, în judeţ.


Vechile gropi de gunoi înseamnă poluarea aerului, a apelor şi a pământului. A sănătăţii noastre. Schimbăm vechile practici pentru ca cetăţenii din Caraş-Severin să beneficieze de un mediu curat, de nivel european”, a declarat dl Sorin Frunzăverde, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin.

În cadrul proiectului va fi construit un centru de management integrat al deşeurilor, care include un depozit central ecologic de deşeuri, o staţie de sortare şi o staţie de tratare mecano-biologică simplă. De asemenea, vor fi constuite şi trei staţii de transfer la Pojejena, Bozovici şi Oţelu Roşu. Este prevăzută construirea drumurilor de acces pentru depozitul central şi a staţiile de transfer, precum și achiziționarea de echipament pentru colectarea selectivă a deşeurilor.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.