Salariile angajaților din zona de vest a țării au crescut, în acest...

Salariile angajaților din zona de vest a țării au crescut, în acest an. Ce companii oferă cele mai multe beneficii

1
DISTRIBUIȚI

foto-studentii-de-la-utcn-la-job-pentru-o-zi1363882191

Judeţele din vestul României au înregistrat cele mai mari creşteri salariale în mediul privat în acest an. Salariul mediu brut în sectorul privat a crescut cu 8% în judeţul Timiş în 2014. Valoarea reprezntă aproape dublu faţă de media naţională de creştere a salariilor (4,1%), potrivit ediţiei din acest an a studiului salarial şi de beneficii PayWell România.


Comparativ, în capitală, creșterea salarială medie înregistrată nu a ajuns la 4 procente.

„Dinamica salarială mai accelerată din zona de vest a ţării poate fi explicată prin doi factori. Pe de o parte, este o competiţie intensă între angajatori, majoritatea organizaţii cu activitate de producţie, care sunt orientaţi către atragerea şi motivarea unei forţe de muncă având profiluri şi specializări similare (de exemplu, ingineri sau muncitori calificaţi). La aceasta se adaugă o disponibilitate limitată a forţei de muncă, explicată printr-o rată a şomajului de 3-4% comparativ cu 7% la nivel naţional”. a declarat Horaţiu Cocheci, Senior Manager, Liderul Echipei de Consultanţă în Resurse Umane, PwC România.

Studiul PwC arată că salariile angajaţilor din companii cu cifră de afaceri între 25 – 100 milioane EURO sunt mai mari cu 70% comparativ cu salariile celor din companii cu cifră de afaceri de sub 10 milioane EURO şi cu 8% comparativ cu cele din companiile cu cifră de afaceri de peste 100 milioane EURO. Diferenţele sunt similare şi din punct de vedere al numărului de angajaţi.

„Diferenţele sunt generate de ritmul alert de creştere caracteristic, de cele mai multe ori, acestui tip de organizaţii de dimensiune medie, spre deosebire de companiile mari, care sunt într-o etapă de stabilizare sau de companiile mici, care sunt în etapa de cristalizare a business-ului. În plus, aceste companii îşi permit să plătească mai mult pentru a-şi asigura o forţă de muncă capabilă să genereze şi să le susţină creşterea”, a precizat Horaţiu Cocheci.

1 COMENTARIU

  1. Intrebati-l pe Horatio care este venitul salarial mediu in capitala, si veti afla foarte repede ca 4% la ei, este mult mai mult decat 8% aici. Alas, poor Yorick, restul e tacere!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.