Saloanele secțiilor de neurologie din Spitalul Județean Timișoara, pline cu pacienți care...

Saloanele secțiilor de neurologie din Spitalul Județean Timișoara, pline cu pacienți care au suferit un accident vascular cerebral. Ce recomandă medicii

0
DISTRIBUIȚI

accident vascular cerebral

Semnal de alarmă tras de medicii timișoreni. 75 % din pacienții care sunt internați în cele două secții de neurologie din cadrul Spitalului Județean Timișoara sunt cu accidente vasculare cerebrale. Mai mult, o treime din acești pacienți nu au suferit un accident vascular cerebral hemoragic, deci nu s-a spart un vas de sânge pe creier, ci cauza este alta.

„Există un număr mare de pacienți care ajung la neurologie.


Un segment de aproape o treime din pacienți sunt consecința unui accident vascular ischemic, nu hemoragic, nu vorbim de un vas rupt, deci consecința este fibrilația atrială. Și dacă vorbim de fibrilație, vorbim de pacienți care nu au știut că au fibrilație, pacienți care au știut că au fibrilație, dar au fost incorect tratați sau nu au fost tratați”, explică Mihaela Simu, șeful Secției de Neurologie 1 din cadrul Spitalului Județean Timișoara.

Fibrilația atrială este una dintre cele mai frecvente tulburări de ritm cardiac, inima bate neregulat și nu poate pompa la fel de mult sânge ca una normală. Nediagnosticată la timp și netratată, fibrilația atrială poate conduce la accident vascular cerebral. Pentru că este o afecțiune fără simptome, pacienții nu vor să asculte sfaturile medicilor. „Noi, medicii, trebuie să luptăm cu o anumită rezistență sau modificări culturale. Factorii de risc vascular sunt ușor de depistat, sunt simplu de tratat, dar pacienții nu vor să asculte, pentru că acești factori sunt ucigași tăcuți. Pacienții nu se simt rău și se uită la tine foarte senin și întreabă „de ce să-mi schimb modul de viață, dacă mi-e bine?”, a mai precizat Mihaela Simu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.