Șeful CJ Timiș sare în sprijinul medicilor de familie, cărora vrea să...

Șeful CJ Timiș sare în sprijinul medicilor de familie, cărora vrea să le cumpere cititoare pentru cardurile de sănătate. Cât costă un astfel de aparat

1
DISTRIBUIȚI

card de sanatate

Ministrul Sănătății a venit cu noutați, la Timișoara, în ceea ce privește cardul de sănătate, care a început deja să fie distribuit la asigurații din întreaga țară. Astfel, Nicolae Bănicioiu a anunțat, în cadrul conferinței de presă care a avut loc ieri la Spitalul Județean Timișoara, că medicii de familie vor avea posibilitatea să aleagă cititoarele pentru cardurile de sănătate. “Asta este noutatea, deci nu-i mai obligă nimeni să dea 450 de euro pe un cititor. Acum, cititoarele costă între cinci euro până la 50 de euro este cel mai scump. Au posibilitatea de a-și alege tipul de cititor pe care îl doresc. Cardul va intra de la 1 ianuarie, dar poate fi inițiat chiar de acum.


Cardul de sănătate va funcționa, vă asigur eu”, a explicat ministrul Sănătății.

Când a aflat că citoarele pentru cardul de sănătate sunt atât de ieftine, Titu Bojin, președintele Consiliului Județean Timiș, nu a stat pe gânduri și a ținut să precizeze că va cumpăra cititoare pentru toți cei 430 de medici de familie din județ. “Dacă se pune problema pentru 10-20 de euro, la peste 400 de medici de familie, vă rog să contați pe noi, pe Consiliul Județean Timiș și le cumpărăm și le dăm medicilor pe inventar sau găsim o modalitate. Nu cred că este un motiv ca cineva să se joace de a avea sau nu cititor de acum înainte dacă tot s-a introdus sistemul, e păcat să nu funcționeze. Îl rog pe domnul Vermeșan (n.r. directorul DSP Timiș) să vină cu o propunere legislativă, și dacă o putem încadra din punct de vedere legal, banii îi avem, eu le cumpăr pe toate”, a anunțat Titu Bojin.

1 COMENTARIU

  1. Iar Dl.Vermesan?.Problematica apartine CNAS iar in teritoriu exista Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate care este in relatie contractuala directa cu medicii de familie.Ce legatura ar avea DSP Timis cu treaba asta, inca nu inteleg ?!.Oare este diversiune sau incompetenta?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.