Șeful Serviciului Român de Informații a primit titlul de Doctor Honoris Causa...

Șeful Serviciului Român de Informații a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universității de Vest din Timișoara. Cui a dedicat George Maior acest titlu și ce miniștri au participat la eveniment

1
DISTRIBUIȚI

geroge maior la uvt (4)

Agitație mare, în această dimineață, la Universitatea de Vest din Timișoara, unde George Maior, șeful Serviciului Român de Informații, a primit titlul de Doctor Honoris Causa, cea mai înaltă distincție care poate fi oferită în cadrul unei universități. Ceremonia a început în Aula Magna a universității cu o întârziere de aproximativ 30 de minute.

După ce s-a intonat imnul României, primul care a luat cuvântul a fost Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara, care a ținut să precizeze că Senatul UVT a decis să-i acorde acest titlul directorului SRI ca semn de recunoaștere publică „a meritelor excepționale, prestigiului și contribuțiilor majore, atât la nivel național cât și internațional, în menținerea securității naționale în fruntea unei instituții reformatoare, neutră și echidistantă care luptă pentru întărirea statului de drept și pentru securitatea cetățeanului”.

Imediat după ce a primit titlul de Doctor Honoris Causa, George Maior a precizat că nu a avut emoții în momente critice, așa cum a fost o aventură în Irak, când a zburat cu elicoptere supuse unui tir de rachete sau când se afla în sediul NATO pe 11 septembrie 2001, care a fost evacuat pentru că se presupunea că ar urma să fie atacat.


„Atunci nu am avut emoții, pentru că eu cred că am acționat la rece, dar azi am emoții, pentru că mă aflu în acest centru de excelență cu oameni deosebiți din punct de vedere intelectual”, a precizat George Maior.

Șeful SRI a ținut să dedice distincția primită „tinerilor diplomați care au lucrat în anonimat pentru a duce țara în Uniunea Europeană și NATO, despre care probabil nu se va auzi niciodată ceva, tinerilor militari care s-au dedicat pe fronturi îndepărtate pentru a aduce un plus de securitate acestei țări, ofițerilor de informații care oricum lucrează în anonimat, niciodată nu se va auzi de ei, dar care peste tot încearcă să ajute România prin informație pentru a fi protejată, pentru ca noi să putem învăța în asemenea edificii de cultură, să avem copii în siguranță și să-i ducem la școli. Ei merită recunoștința mea într-un asemenea moment deosebit pentru mine”.

După aproximativ 30 de minute de la începerea ceremoniei, în Aula Magna a Universității de Vest din Timișoara și-a făcut prezența și europarlamentarul Maria Grapini însoțit de Remus Pricopie, ministrul Educației Naționale, Mihnea Costoiu, ministrul pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Cercetare Tehnologică, dar și jurnalistul Emil Hurezeanu. Tot astăzi, la Universitatea de Vest din Timișoara, George Maior și-a lansat cartea „INCERTITUDINE. Gândire strategică și relații internaționale în secolul XXI”.

1 COMENTARIU

  1. Ce sinistru sa dai o asemenea distinctie unui securist in orasul unde s-a murit pentru libertate . Si cireasa pe tort in prezenta agramatei grapini.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.