Sex în școli

Sex în școli

0
DISTRIBUIȚI

georgeta petrovici

Faptul că intrăm la facultate fără bac spune totul despre cât preț punem pe educație. În general suntem mai atenți la vedete de carton sau pseudo-scandaluri politice.

Știrea privind lecțiile de educație sexuală în școli a avut două efecte: o parte din părinți nici măcar nu au sesizat-o, alții s-au isterizat teribil. ”Copiii noștri vor fi pervertiți dacă învață, din clasa I, ca oamenii fac sex”. Mă și mir că nu s-au găsit încă ONG-uri care să protesteze vehement, cu oameni legați de paturi. Pentru că dacă există organizații care îi pun pe copii să jure în fața comunității că vor fi virgini în noaptea nunții, sau indivizi care le predau la ore elevilor că e un păcat capital să folosească protecție, pentru că, nu-i așa, din ei s-ar putea naște viitorul mesia – e logic că ar putea exista și genul invocat de protestatari.

Citeam deunăzi relatarea unei virgine de 34 de ani. Trei sferturi de text explica despre cât de mult își dorește să și-o pună, că are o vârstă, hormoni, dorință. Dar că ea vrea să fie virgină până în noaptea nunții. Concret, nu explică de ce. dar spune, curios, hilar, că masculul, nu trebuie să fie virgin, dar musai, de la prima întâlnire și până al dansul nupțial trebuie să o aștepte un multiplu de trei luni: trei, șase, nouă.


De ce trei, habar nu am. Poate că tipa, dacă citea la vârsta potrivită, sau măcar la facultate o carte de educație sexuală, pricepea ceva din ce înseamnă corpul ei și relaționarea cu semenii de sex opus.

În toate țările civilizate copiii au parte de educație sexuală. Lecțiile încep la vârste fragede. Există o bibliografie de spectalitate colorată, corectă, delicată pentru puștii care vor să învețe câte ceva despre viață dar fără să fie violați emoțional și aruncați în pornografie. Specialiști ai lumii au studiat zeci de ani, au analizat cum e cu dezvoltarea sexualității individului și au concluzionat că undeva pe la vârsta grădiniței puștiul descoperă că are puță. Și că în principiu sunt două forme, deci două sexe, care arată dferit. Vrea să vadă, vrea să înțeleagă. E cel mai firesc lucru din lume, să îi explici micului individ cum stau lucrurile. Atunci. Așa, oricât de ”prematur” ar părea. Asta, dacă ești un părinte responsabil și nu vrei alte probleme mai tâziu. Tot psihologii ne spun și ce se întâmplă cu preșcolarul care află că oamenii fac sex de plăcere sau ca să procreeze: asimilează informația, și își vede mai departe de jucării. Își va aminti prin adolescență. Copilul privat de informație rămâne ancorat în acest interes. E practic oferit pedofililor sau dezaxaților: ”Îți arată tanti/ nenea”.

Până la urmă dacă alegem să comparăm infracțiunile care au a face cu sexualitatea, cu siguranță nu vom descoperi că ar fi mai multe în țările unde copiii au manual de educație sexuală, potrivită vârstei lor, în biblioteca de la grădiniță.

Dar mergeți la noi în Suceava, sau în Caraș Severin și descoperiți părinți pedofili, mame care își împart fiicele cu amanții lor, pentru că aceștia au fantezii și altfel amenință că le părăsesc, indivizi care își obligă copiii să le facă sex oral, iar nevestele lor nu spun nimic de rușine. Pentru că nu-i așa, de mici nu au fost educați ci li s-a indus ideea că sexul e ceva murdar, reprobabil, rușinos. Iar când cel de lângă tine deviază, e mai simplu să te faci că nu vezi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.