Spitalul din Dallas unde au fost cazuri de Ebola a devenit un...

Spitalul din Dallas unde au fost cazuri de Ebola a devenit un fel de „oraş-fantomă”

0
DISTRIBUIȚI

spital dallas texas ebola

Spitalul Presbiterian din Dallas (Texas) unde a decedat un pacient bolnav de Ebola şi unde două asistente au luat virusul a rămas aproape gol, pacienţii evitând instituţia medicală, transformată, potrivit postului ABC News, într-un fel de „oraş-fantomă”.

Un pacient liberian infectat cu Ebola, Thomas Eric Duncan, a murit la Spitalul Presbiterian din Dallas, iar două asistente care l-au îngrijit au luat febră hemoragică, scrie ABC News.

Cele două asistente nu se mai află în acest spital, însă pacienţii evită o unitate medicală care până în urmă cu câteva săptămâni era foarte aglomerată.

„Spitalul pare a fi un oraş-fantomă.


Oamenii nu mai vin nici măcar în apropierea clădirii”, afirmă Rachelle Cohorn, reprezentantul unei companii medicale care are contract cu clinica medicală din Dallas.

Timpul mediu de aşteptare la cabinetele medicale ale Spitalului Prebiterian din Texas era până acum câteva săptămâni de 52 de minute, însă acum nu mai există deloc timp de aşteptare, a comunicat Biroul de presă al unităţii medicale.

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, i-a îndemnat pe cetăţenii americani „să nu cedeze isteriei sau temerilor” privind epidemia de Ebola. „Noi toţi – cetăţeni, lideri politici, instituţii media – avem responsabilităţi. Este o boală gravă, dar nu trebuie să cedăm isteriei sau temerilor, pentru că astfel ne va fi mai greu să îi informăm pe oameni cu exactitate. Trebuie să ne lăsăm conduşi de ştiinţă. Trebuie să vedem realitatea”, a pledat Barack Obama. „Statele Unite nu se confruntă cu o epidemie de Ebola”, a insistat liderul de la Casa Albă.

Febra hemoragică Ebola a provocat moartea a cel puţin 4.555 de persoane dintre cele 9.216 cazuri înregistrate în şapte ţări (Liberia, Sierra Leone, Guineea, Nigeria, Senegal, Spania şi SUA), potrivit celui mai recent bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.