Spitalul județean are cel mai performant laborator de analize din țară, însă...

Spitalul județean are cel mai performant laborator de analize din țară, însă timișorenii nu știu de existența lui. Ce le transmit medicii

1
DISTRIBUIȚI

IMG_4894

Spitalul Județean Timișoara are, începând din această vară, un laborator unic în România, în care a fost montată o linie automată de efectuare a analizelor medicale, care a costat peste un milion de euro. Totuși, timișorenii nu se înghesuie să-și facă analizele aici, deși prețurile percepute pacienților care nu au bilet de trimitere sau nu sunt asigurați sunt cu 50% mai mici față de cele ale laboratoarelor private.

Marius Craina, managerul Spitalului Județean Timișoara, a recunoscut că există această problemă chiar și în fața ministrului Sănătății, Nicolae Bănicioiu, în timpul vizitei de joi.


Marius Craina spune că de vină pentru faptul că oamenii nu-și fac analizele la cel mai performant laborator de analize din țară este lipsa de informare. „Deocamdată, aici se realizează analize doar pentru pacienții internați în Spitalul Județean Timișoara, prea puțini pacienți vin din afară, pentru că nu știu că avem un astfel de laborator. Este important să utilizăm aparatul la întreaga lui capacitate. Persoanele care vin cu bilet de trimitere nu trebuie să plătească nimic, analizele medicale se realizează gratuit”, a explicat managerul Spitalului Județean Timișoara.

Linia automată poate efectua 400 de tipuri de analize medicale. La capacitate maximă, sunt realizate 4.000 de investigații pe oră și beneficiază de un sistem de stocare în care pot fi păstrate până la 10.000 de probe, acesta fiind necesar în cazul în care se dorește repetarea analizelor. Linia automată de efectuare a analizelor medicale de la Spitalul Județean Timișoara a fost achiziționată cu bani de la Ministerul Sănătății.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.