Spitalul Județean Timișoara așteptă deblocarea a peste 70 de posturi. Medicul Florin...

Spitalul Județean Timișoara așteptă deblocarea a peste 70 de posturi. Medicul Florin Bîrsășteanu: „Nu puteam asigura nici măcar turele obișnuite”

0
DISTRIBUIȚI

spitalul judetean 11

Peste 70 de posturi vor fi deblocate la Spitalul Județean Timișoara, dacă solicitarea făcută în acest sens de către conducerea unității medicale va fi aprobată de Ministerul Sănătății. În această vară, alte 57 de posturi pentru medici, asistente, infirmiere, brancardieri sau registratori medicali au fost deblocate în cel mai mare spital din vestul țării.


Concursurile pentru ocuparea acestor posturi au loc astăzi și miercuri.

Medicul Florin Bîrsășteanu, deputat și fost manager al Spitalului Județean Timișoara, a ținut să precizeze că cea mai importantă problemă a unității medicale este reprezentată de deficitul de personal. „Se lucra într-un ritm pe care îl presupune orice activitate în spital, dar cu efort al personalului extrem de mare și fără nicio modalitate deosebită de a-i recompensa. Din lipsă de personal, nu puteam să asigurăm nici măcar turele obișnuite, care erau conform normelor. În ultimele luni de zile s-au deblocat aceste posturi, am avut deja o primă tranșă aprobată”, a explicat Florin Bîrsășteanu. Potrivit deputatului, în acest moment, pe masa ministrului Sănătății se află o hârtie prin care se solicită deblocarea a cel puțin încă 70 de posturi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.