Ștefan Hodi, timișeanul care a făcut turul Europei pe bicicletă în 115...

Ștefan Hodi, timișeanul care a făcut turul Europei pe bicicletă în 115 zile: „Am dormit în cort și am cheltuit cel mult 12 euro pe zi”. Cum vrea să-și arate dragostea față de România de 1 Decembrie FOTO

2
DISTRIBUIȚI

stefan hodi

Cu un buget infim și multă ambiție – așa a pornit la drum lugojeanul Ștefan Hodi, la începutul lunii iunie, într-o călătorie incredibilă pe două roți prin Europa. După 115 zile și peste 13.000 de kilometri parcurși doar cu bicicleta, Ștefan Hodi a ajuns acasă fericit că și-a respectat promisiunea făcută, aceea de a realiza un tur al Europei de unul singur.

Lugojeanul în vârstă de 47 de ani a pedalat, în întreaga sa carieră, peste 60.000 de kilometri, în nouă tururi ale României și patru ale Europei, de fiecare dată împreună cu familia, niciodată singur. Tocmai de aceea, Ștefan Hodi ne-a povestit, astăzi, că a fost greu acest tur pentru că nu a avut familia alături. „A fost frumoasă călătoria prin Europa pe bicicletă, este un stil de-al meu de viață în care tot timpul ai ce să înveți. Am mai prins și ploi, au mai apărut și probleme, am schimbat roțile, un lanț, cauciucurile. Călătoria a fost grea, dar nu din cauza traseului, ci pentru că a fost primul tur pe care l-am făcut de unul singur, sunt cunoscut că merg în tururi europene cu familia”, a explicat Ștefan Hodi.

Ciclistul timișean ne-a povestit și de ce a ales să facă acest tur prin Europa pe bicicletă. „Am făcut un pariu cu mine însumi. Acum trei ani de zile era să-mi pierd piciorul stâng și pe masa de operație am întrebat doctorul dacă voi mai putea să fac sport de performanță. Și atunci, pe masa de operație, m-am simțit capabil că pot, deși nu știam dacă voi mai avea sau nu piciorul, dar văd că mi s-a vindecat. A fost un pariu cu mine să fac ceva pe puterea mea”, ne-a spus ciclistul.

stefan hodi

“Cred că sunt mai puternic decât eram în tinerețe”

Ștefan Hodi a plecat în aventura incredibilă pe două roți în data de 8 iunie și s-a întors în Lugoj peste 115 zile, perioadă în care a vizitat 14 țări din Europa și a atins chiar și continentul african. Astfel, lugojeanul a trecut prin Ungaria, Slovacia, Austria, Germania, Olanda, Belgia, Franța, Marea Britanie, Spania, Portugalia, Monaco, Italia, Tunisia, Croația și Serbia.

Ciclistul s-a aventurat pe două roți prin Europa cu un buget inițial de doar 500 de euro. „Am plecat cu 500 de euro și trebuia să mă bazez pe 6-7 euro pe zi. Am mai primit de la niște cunoștințe bani și s-a ajuns undeva pe la vreo 12 euro pe zi. M-am întâlnit cu unii români din diferitele locuri prin care am trecut care mi-au mai oferit bani, fără să cer eu nimic.


În cele mai multe nopți am dormit în cort. Am vrut să fac ceva pe forța mea, nu am cerut sponsorizări și m-am descurcat cu banii, chiar m-am și întors cu ceva bănuți acasă. Am ajuns la concluzia că la această vârstă sunt mai puternic decât eram în tinerețe”, a povestit lugojeanul.

stefan hodi

 “Vreau să merg cu bicicleta la Alba Iulia, de 1 Decembrie”

Ștefan Hodi și-ar dori să facă și alte tururi cicliste pe alte continente, însă este realist și spune că nu se poate gândi la acest lucru pentru că nu are fondurile necesare. „Dacă nu am finanțe, nu pot să visez. Pentru orice vis trebuie să muncești mult, dar nu poți să anunți un traseu măreț, dacă știi că nu ai o anumită sumă de bani. Vreau să fac un tur mai scurt, numai de 180 de kilometri dus, 180 de kilometri întors. Vreau să merg cu bicicleta la Alba Iulia, de 1 Decembrie”, spune ciclistul.

2 COMENTARII

  1. atentie, un drum prin romania este mult mai periculos decit unul in strainatate.
    pacat ca nu a gasit un sponsor. un importator serios ar fi fericit sa ofere macar bicicleta si accesorii.
    pacat daca nu a facut pe linga poze si un filmari pentru a se putea monta un documentar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.