STENOGRAME din dosarul Microsoft – Gabriel Sandu: Funeriu şi Vreme au şi...

STENOGRAME din dosarul Microsoft – Gabriel Sandu: Funeriu şi Vreme au şi ei acolo un abuz în serviciu, când ei au făcut toată porcăria

0
DISTRIBUIȚI

Fostul ministru Gabriel Sandu se plângea, într-o discuţie interceptată în dosarul Microsoft, de faptul că „doar unii” sunt „vinovaţii de serviciu”, în timp ce alţii, precum Daniel Funeriu şi Valerian Vreme, „au şi ei acolo un abuz în serviciu când, în fond, ei au făcut toată porcăria”, scrie Mediafax.

Procurorii redau, în referatul prin care au cerut arestarea preventivă a lui Gabriel Sandu, Gheorghe Ştefan, Dorin Cocoş şi Dumitru Nicolae, o discuţie interceptată în care fostul ministru al Comunicaţiilor se plângea de faptul că el se numără printre „vinovaţii de serviciu” din dosarul Microsoft şi ar fi „ăla care-i cel mai belea”. Asta în timp ce alţi foşti miniştri „au şi ei acolo un abuz în serviciu când, în fond, ei au făcut toată porcăria asta”, Sandu menţionându-i în acest context pe Daniel Funeriu şi Valerian Vreme. Despre primul dintre aceştia, Gabriel Sandu spunea că ar avea „protecţie de la PMP”.

Discuţia interceptată a fost purtată de Sandu cu o persoană neidentificată de sex feminin:

„DOAMNA: Măi, nu, nu, deci, priveşte lucrurile altfel, deci, priveşte-le pozitiv.

SANDU GABRIEL: A, nu, nu, nu, ascultă-mă ce-ţi spun, că eu sunt realist, înţelegi. Adică, chestia asta că a vorbit cineva cu cineva, ca să forţeze pe altcineva şi cineva care nu mă cunoaşte a făcut nu ştiu ce cu altcineva de care a auzit, adică asta e o… un c… înţelegi? Sau c… ăla că eu am refuzat să plătesc şi ăla m-a plătit că n-am plătit.


Adică, astea-s nişte aberaţii grosolane, înţelegi?

DOAMNA: Da, da’ mediatizarea asta nu este ok, îţi dai seama că sunt ăştia pe tine cu ochii ca pe butelie de ceva timp, aşa, şi la un moment dat tot caută, scormoneşte şi găseşte unc…

SANDU GABRIEL: Da, da, da, da.

DOAMNA: Singura, ţi-am zis, singura putere şi cea mai mare putere, şi nu ţine nici de ei şi aşa, e Doamne-Doamne, care poate schimba lucrurile cum nici ei nu-şi pot imagina, SANDU GABRIEL: Ştii ce se-ntâmplă, după părerea mea, au făcut o singură greşeală, au exagerat total, au exagerat şi mai e şi altă treabă, a, a-nceput să ne facă doar pe unii vinovaţii de serviciu. înţelegi, că dacă observi, sunt eu şi… pe Funeriu, dacă are protecţie de la PMP, şi pe Vreme… au şi ei acolo un abuz în serviciu când, în fond, ei au făcut toată porcăria asta, deci de la ei a pornit tot, înţelegi, iar ăla care-i cel mai belea, sunt eu.

DOAMNA: Da”

În acest dosar, Gabriel Sandu, primarul din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, şi oamenii de afaceri Dorin Cocoş şi Dumitru Nicolae, care controlează grupul de firme Niro, au fost arestaţi printr-o decizie luată de instanţa supremă.

În afara lui Sandu, alţi opt miniştri sunt vizaţi în dosarul Microsoft. Aceştia sunt senatorii Şerban Mihăilescu şiEcaterina Andronescu, deputatul Valerian Vreme, europarlamentarul Dan Nica, Daniel Funeriu, Alexandru Athanasiu, Mihai Tănăsescu şi Adriana Ţicău.

Potrivit procurorilor anticorupţie, persoanele din Guvern, ministere şi din societăţile implicate în derularea proiectului privind licenţele Microsoft pentru şcoli ar fi pretins 20 de milioane de dolari din cele 54 de milioane achitate de Executiv în cadrul contractului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.