Tânăr căzut în plasa escrocilor prin SMS. Ce sumă a transferat, în...

Tânăr căzut în plasa escrocilor prin SMS. Ce sumă a transferat, în două tranșe, înainte să-și dea seama că a fost înșelat

1
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1199034963">

Un bărbat care a transferat o sumă mare de bani unui necunoscut după a primit un mesaj care îi promitea un câştig fabulos la un concurs televizat și-a dat seama abia după câteva ore că a fost înşelat, și a depus plângere la poliţie. Culmea e că persoana înşelată e un tânăr de 27 de ani, nu persoane în vârstă, care sunt de regulă victimele sigure ale escrocilor.

În total, tânărul a trimis escrocilor 500 de euro, în două etape. „La Poliţia Municipiului Hunedoara s-a prezentat un tânăr în vârstă de 27 de ani, care a reclamat faptul că a primit un mesaj pe telefonul mobil în care i s-a solicitat să depună 300 de euro, printr-un serviciu de transfer monetar pe numele unei persoane, suma respectivă reprezentând impozitul pentru un câştig la un concurs televizat cu premii. După depunerea celor 300 de euro, reclamantul a fost apelat de pe acelaşi număr de telefon şi i s-a solicitat să mai depună încă 200 de euro. După depunerea celor 200 euro, la numărul de telefon de la care a primit mesajul şi apelul, nu a mai răspuns nimeni, situaţie în care tânărul şi-a dat seama că a fost înşelat, motiv pentru care s-a prezentat la Poliţie, unde a depus reclamaţie scrisă”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, subcomisarul Bogdan Niţu.

Potrivit acestuia, în baza sesizării poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune şi efectuează cercetări în vederea identificării suspectului şi a recuperării prejudiciului.

euro

Cu privire la acest mod de operare, poliţiştii hunedoreni vă atenţionează să nu trimiteţi bani pentru încărcarea unor cartele prepay de telefonie mobilă şi nu daţi curs unor solicitări de a depune diferite sume de bani pentru a intra în posesia unor câştiguri la concursuri la care nici nu aţi participat; să nu luaţi în considerare eventualele mesaje în care sunteţi desemnat câştigător, fără temei, al vreunui concurs/sondaj organizat de o firmă de renume şi cu o puternică reputaţie; nu trimiteţi date personale sau copii după buletin, cărţi credit/debit, pe mail/fax; să nu acceptaţi în nici un caz să trimiteţi persoanelor necunoscute bani în avans pentru aducerea unui autoturism sau alt bun, la care aţi fost „desemnat câştigător”; să vă adresaţi celei mai apropiate unităţi de poliţie sau să apelaţi numărul unic de urgenţă 112 ori de câte ori aveţi suspiciuni cu privire la faptul că aţi putea fi următoarea victimă a unei infracţiuni de înşelăciune.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.