Teatrul Național din Timișoara înregistrează succes după succes. Ce spectacole „fenomen social”...

Teatrul Național din Timișoara înregistrează succes după succes. Ce spectacole „fenomen social” nu trebuie să ratați

0
DISTRIBUIȚI

MARIA DE BUENOS AIRES repetitie 17 sept 05_resize

Două dintre spectacolele cu care Naționalul timișorean a deschis stagiunea 2014 – 2015 ridică sala în picioare. Și nu doar acasă, ci și în străinătate. sunt spectacole care se joacă exclusiv cu casa închisă, care au devenit fenomen social.

Spectacolul-eveniment Maria de Buenos Aires, după opera-tango compusă de Astor Piazzolla și textul lui Horacio Ferrer, a înregistrat un nou record de audiență. ”De curând anunțam că, la cererea publicului, Teatrul Național a programat în mod exceptional o a doua reprezentație a spectacolului în luna octombrie, pe data de 20. În doar șapte zile, locurile s-au epuizat. Ca și reprezentațiile precedente, și aceasta se va juca cu casa închisă, semn că spectacolul semnat de Ada Lupu continuă să acapareze interesul timișorenilor”, arată Codruța Popov, secretarul literar al Teatrului Național din Timișoara.

Maria de Buenos Aires aduce pe scena Sălii 2 bandul Nuevo Tango Quintet căruia i se alătură și alți muzicieni. Distribuția îi reunește pe actorii Sânziana Târța, Victor Bucur, Claudia Ieremia, Ion Rizea, Cristina König, Iuliana Crăescu, Corina Dohanici, Adriana Sâncrăian, Matei Chioariu, Raul Bastean, Raul Lăzărescu, Adrian Cozan, dar și pe dansatorii Cristina Daju și Silviu Gușat.

Succes la Karlsruhe

Săptămâna trecută Badisches Staatstheater din la Karlsruhe a ales să celebreze Ziua Națională a Germaniei cu premiera spectacolului Pe ceas.


Cu 60 de minute mai bătrân
de Peca Ștefan, coproducție care a deschis noua stagiune a Naționalului timișorean la începutul lunii septembrie. Spectacolul, realizat în cadrul proiectului european Art of Ageing derulat sub umbrela European Theatre Convention, s-a bucurat de un mare succes de public, atât la premiera din 3 octombrie, cât și la reprezentația de a doua zi. Premiera a fost precedată de o expoziție dedicată Banatului și celor 25 de ani de la Revoluția română începută la Timișoara, precum și de o conferință în care Jan Linders, directorul artistic la Badisches Staatstheater, dramaturgul Peca Ștefan, Elsa Varenne din partea ETC și Codruța Popov, secretarul literar al Teatrului Național au schițat contextul european al proiectului, premisele, modul de lucru și importanța acestei colaborări în plan cultural european, dar și felul în care aceasta a devenit o demonstrație concretă a înfrățirii celor două orașe, dincolo de domeniul politic ori economic. În același sens, în preambulul spectacolului, pe scena germană a urcat și Corul Șvabilor Bănățeni din Karlsruhe. Reamintim că distribuția spectacolului îi reunește pe actorii Naționalului timișorean Colin Buzoianu și Sabina Bijan și pe cei ai Badisches Staatstheater din Karlsruhe – Jan Andreesen și Sophia Löffler. Decorul și costumele aparțin scenografei germane Anna von Leen, conceptul video este creat de Lucian Matei, iar regia spectacolului este semnată de regizorul Malte C. Lachmann. (Fotografii Adrian Pîclișan / TNTm)

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.