Timişoara electorală: autoritățile nu vor creşte preţul gigacaloriei şi al biletelor RATT....

Timişoara electorală: autoritățile nu vor creşte preţul gigacaloriei şi al biletelor RATT. Cum speră să stingă datoriile istorice ale Colterm

1
DISTRIBUIȚI

nicolae robu 203

Preţul gigacaloriei nu va creşte la Timişoara, nici cel al biletelor pentru transportul în comun, a anunţat primarul Nicolae Robu.

În cadrul plenului de vineri, edilul a spus că „avem un proiect de hotărâre privind acoperirea parţială a pierderilor produse prin funcţionarea sistemului public de încălzire în sistem centralizat, suma de 66 de milioane de lei. Proiectul este foarte important. Suma s-a constituit ca pierderi induse. Prin această ordonanţă s-a creat posibilitatea de a se stinge astfel de pierderi, dacă ele sunt asumate de consiliile locale printr-o hotărâre.


Noi va trebuie să ne asumăm dacă vrem să ne asigurăm şansa de a stinge acea datorie pe o anumită sursă de la bugetul de stat. Dacă nu se materializează acest cadru creat prin ordonanţa 59, noi neprimind veniturile de la bugetul de stat, nu vom fi în stare ca din alte venituri ale municipalităţii să stingem acea hotârâre. Dacă va fi cazul, va trebui să venim cu altă hotărâre de consiliu local, să ne derogăm de acea datorie. Trebuie să ne asumăm posibilitatea de a avea şansele”.

Legat de speculaţiile din ultima perioadă Robu a spus că „nicio majorare de preţ nu se va produce nici într-o ipoteză nici în cealaltă. Va fi nepermis, cel puţin cât depinde de mine, ca ineficienţa sau incapacitatea de eficientizare a unor companii ale muncipalităţii să fie acoperite pe buzunarele cetăţenilor din Timişoara”. Robu a conchis că dacă directorii nu pot conduce companiile la cote maxime, atunci e nevoie de noi manageri.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.