Timișoara va avea un centru care va prelua pacienții cu arsuri majore....

Timișoara va avea un centru care va prelua pacienții cu arsuri majore. Câți bani vrea Ministerul Sănătății să aloce pentru realizarea unei secții pentru arși

0
DISTRIBUIȚI

ambulanta-urgenta1-700x523-640x478

Pacienții cu arsuri majore din vestul țării nu vor mai fi tratați la Spitalul de Arși din București. Și asta pentru că Ministerul Sănătății dorește să realizeze trei centre regionale care vor prelua și trata pacienții cu arsuri majore la Timișoara, Iași și Târgu Mureș.

Aceste centre ar urma să fie realizate în cadrul unui program finanțat de Banca Mondială, derulat de Ministerul Sănătății.


Potrivit ministrului Nicolae Bănicoiu, Timișoara va primi aproximativ cinci milioane de euro pentru realizarea unei secții de „mari arși” în cadrul spitalului județean, lucrările urmând să înceapă anul viitor. Secția ar urma să fie dotată cu echipamente moderne la nivel european.

Ideea realizării unor astfel de centre în Timișoara, Iași și Târgu Mureș a fost vehiculată, pentru prima dată, la sfârșitul anului trecut, de către Raed Arafat, fost secretar de stat în Ministerul Sănătății. „Până acum, aţi observat, totul ducem la Bucureşti. Orice se întâmplă, un ars grav, imediat merge la Bucureşti. În următorii doi ani, doi ani şi jumătate, cu programul Băncii Mondiale, să reuşim să avem un număr de paturi de «arşi», cel puţin în încă trei locuri din ţară în afara Bucureştiului. La secţiile de «mari arşi» nu îţi trebuie zeci de paturi, de regulă vorbim de patru până la şase paturi de bolnavi, pe care noi îi numim «arşi mari»”, declara Raed Arafat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.