Timișorenii stau la coadă, cu umbrelele în mână, ca să-și testeze gratuit...

Timișorenii stau la coadă, cu umbrelele în mână, ca să-și testeze gratuit sănătatea inimii

0
DISTRIBUIȚI

campania parcurile inimilor fericite

Sute de timișoreni au luat cu asalt, în ultimele patru zile, Parcul Rozelor, ca să-și testeze gratuit sănătatea inimii. Aici a fost amenajat un punct de informare pentru depistarea precoce a fibrilației atriale, una dintre cele mai frecvente tulburări de ritm cardiac. De asemenea, timișorenii beneficiază de evaluări ale riscului cardiovascular, precum electrocardiograma, măsurarea tensiunii arteriale și a pulsului.

Vasile Barbu, președintele Asociației Naționale pentru Protecția Pacienților, a declarat, astăzi, la Timișoara, că acțiunea din Parcul Rozelor face parte din campania națională „Parcurile Inimilor Fericite”.


„La un moment dat erau peste 30 de persoane care stăteau la coadă, cu umbrele în mână. Avem un monitor prin care le vorbim oamenilor despre fibrilația arterială, despre accidentul vascular cerebral, avem medici care le explică celor interesați cum pot avea o inimă sănătoasă. Pacienții ies bucuroși, lămuriți, bine informați. În prima zi, în Parcul Rozelor, au fost consultați 84 de pacienți”, spune Vasile Barbu.

Fibrilația atrială este una dintre cele mai frecvente tulburări de ritm cardiac, fiind prezentă în special la persoanele în vârstă. Este o afecțiune de multe ori fără simptome, în care inima bate neregulat şi nu poate pompa la fel de mult sânge ca una normală, în care ritmul este regulat. Nediagnosticată la timp și netratată, poate conduce la accident vascular cerebral, o afecțiune cu urmări grave și uneori chiar fatale. În România, se estimează că aproximativ 200.000 de oameni suferă de fibrilație atrială.

Timișorenii pot să-și evalueze gratuit sănătatea inimii până în data de 19 octombrie, în Parcul Rozelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.