Titu Bojin, șeful PSD Timiș și al Consiliului Județean Timiș, audiat la...

Titu Bojin, șeful PSD Timiș și al Consiliului Județean Timiș, audiat la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Vezi de cine este însoțit UPDATE 2 Ce a spus Bojin la ieșirea de la audieri

9
DISTRIBUIȚI
bojin_iccj
Titu Bojin, președintele PSD Timiș și al Consiliului Județean Timiș, la intrarea în sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție

Titu Bojin, președintele PSD Timiș și al Consiliului Județean Timiș, a intrat, astăzi, la ora 12, în sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, unde a fost citat pentru a fi audiat în dosarul instrumentat, inițial, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș. Bojin a venit împreună cu soția sa, Maria, de fiul său, Emilian și de Pompiliu Stanicu, avocat și consilier județean PSD.  Ancheta a început, în octombrie anul trecut, când polițiștii au descins la sediul Apelor Române Banat de unde au ridicat mai multe documente legate de contractele încheiate  cu firma Temadi TMB, firmă în care asociați au fost soția și fiul acestuia.

PRESSALERT.ro a dezvăluit că Maria Bojin, soţia celui care a condus ani de zile Direcţia Apelor Banat, şi fiul acestuia, Emilian Bojin, au concesionat societatea, în 2008, lui Adrian Cioplea, un angajat de-al familiei. În scurt timp, Temadi TMB concesionează de la Apele Române Banat acumularea de la Dumbrăviţa, cele 25 de hectare de luciu de apă fiind închiriate până în 2015. De altfel,  în mai 2009, moartea a mii de peşti în balta de la Dumbrăviţa l-a scos în prim plan pe Cioplea care, în calitatea sa de patron în acte al firmei, a explicat că a populat balta cu 2,7  tone de peşte, iar cei morţi sunt cei care nu au rezistat mutării. În acelaşi an, firma Temadi TMB închiriază şi cele 50 de hectare de luciu de apă de la Ianova pentru următorii zece ani. În acelaşi an, Maria şi Emilian Bojin  revin în acţionariatul firmei, dar Cioplea rămâne administrator, pentru ca în 2011 societatea comercială să fie cesionată lui Viorel Mihalcea. Prin aruncarea în faţă a lui Cioplea ca unic acţionar al firmei, Bojin a încercat să mascheze aparenţele conflictului evident de interese în care se afla, el fiind cel care conducea Apele Române, cele care au concesionat pe sume de nimic firmei Temadi TMB cele două bălţi.


Adrian Cioplea, consilier local PSD în Remetea Mare şi care apare şi acum în documentele oficiale ca fiind administratorul Temadi TMB, a declarat, încă de anul trecut, pentru PRESSALERT.ro faptul că “firma a fost întotdeauna a lu’ şefu’ Bojin. Aşa se ascundeau treburile, cu intratul şi ieşitul din firmă. Tot timpul a fost de fapt firma lui”.

Afacerea cu cele două bălţi era una extrem de avantajoasă pentru firma familiei Bojin pentru că, în baza contractelor, trebuie să plătească statului anual doar 6.000 lei şi respectiv 10.000 lei. Ulterior concesionării, firma lui Bojin a încheiat contracte cu asociaţiile de pescari sportivi Timiş şi Banatul care s-au angajat să plătească sume până la de şase ori mai mari decât cele date de Temadi TMB celor de la Apele Române. Din informaţiile oferite de cei de la asociaţiile de pescari s-au plătit, în ultimii patru ani, către firma familiei Bojin peste 550.ooo lei, care, însă, nu se regăsesc în nicio declaraţie depusă la Fisc, asta însemnând neplata niciunui leu către bugetul de stat. În dosar a fost efectuată o expertiză pentru a se stabili cu exactitate prejudiciul adus statului român. Bojin a susținut în permanență că nu a avut nici un fel de legătură cu firma Temadi TMB și că „ nu am nici un fel de implicare în ceea ce  înseamnă perioada de cei doi ani şi jumătate de când firma a fost concesionată şi nu mai este a soţiei”. La ultima emisiune PRESSALERT LIVE la care a participat, Bojin a susţinut că „nu am de ce să mă tem. Nu am făcut prostii sau lucruri ilegale. Din punct de vedere legal, nu am ce să îmi reproșez”.

La intrarea în Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Titu Bojin a susținut că nu a venit la audieri și că nu știe dacă va fi pus sub acuzare în dosar. Rămâi pe PRESSALERT.ro pentru a afla toate informațiile despre evoluția acestui caz.

UPDATE 1 Audierile au durat mai multe ore, toți cei trei membrii ai familiei Bojin fiind audiați de procurorul de caz. Până acum, anchetatorii nu au comunicat împotriva cui au început urmărirea penală, surse demne de încredere susținând că în cazul celor audiați există puneri sub acuzare.

UPDATE 2 Ieşit de la audieri, şeful CJT, Titu Bojin a declarat că „puteţi să dormiţi liniştiţi, nu e niciun fel de acuzare. Am fost şi am menţinut declaraţiile de martori. În condiţii normale nu ar trebuie să mai mergem. Dar dacă trebuie, mai mergem o dată. Am fost şi eu şi soţia şi copilul citați, s-a făcut expertiza nu cred că sunt probleme mari nici pentru ceilalţi care fac obiectul cercetării”.

 

9 COMENTARII

  • adica ce vrei sa insinuiezi ?
   ca …poate, poate…il tin aia acolo 24 de ore (pt. inceput, ca dupe aceia urmeaza 30 zile si inca 30 zile s.am.d.)
   io zic ca problema ie cu onorariul dlui pompi stanciu …consilier judetean subordonat a lui bojin…care se va plati din bugetul judetean adica al contribuabililor ???????????

 1. de ce nu vedeti adevarul,basescu este in spatele tuturor dosarelor,spera sa ramina el cu Udrea lui .Sunteti multumiti ca a taiat pensiile si salariile.

 2. Bojine sa iti fie rusine! Ai nenorocit PSD Timis iti bati joc de partidul asta. Ai bunul simt si pleaca din functie. Ramani cu familia Craciunescu si cu ciorditorii tai din Cejete.

 3. Ce tupeu are individiul asta. De parca l-au chemat sa il premieze la Parchetul General. Auzi formulare: „dormiti linistiti”? Probabil ca il doare in pix la cate milioane a dosit din banul statului.

 4. Rusine sa le fie celor care comenteaza in necunostinta de cauza, este un proces pe rol iar Justitia se va pronunta.
  Daca ajutau toti mai marii din PSD Timis cati oameni necajiti a ajutat Bojin singur, atunci puteau sa ii ceara sa plece.
  Pana atunci DORMITI LINISTITI !!!
  PS: Toata stima Domnule Bojin, multa sanatate si putere de munca in campanie!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.