Traficanții de monede străvechi în valoare de 2,2 milioane de euro, cercetați...

Traficanții de monede străvechi în valoare de 2,2 milioane de euro, cercetați în libertate. Cine sunt oamenii din instituțiile publice care au pus la cale afacerea

1
DISTRIBUIȚI

monede_dacice

Șapte bănățeni sunt cercetați în stare de libertate în dosarul hoților care vindea bunuri de patrimoniu în afara granițelor țării. Dintre aceștia, doi sunt din Caraș Severin, între care unul consilier local al comunei Berzovia – Angel Truican.


Acesta e și angajat al Muzeului Banatului din Timișoara. Tot acolo e angajat și Raoul Șeptilici, cunoscut numismat, cercetat și el în dosar.

Poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Timiş împreună cu colegii lor din Caraş-Severin , Prahova, Argeş, Constanţa şi Vrancea au efectuat, luni, un număr de 15 percheziţii, vizând persoane care ”în perioada ianuarie 2013 – aprilie 2014, ar fi deţinut şi comercializat prin reţeaua internet, piese arheologice susceptibile a fi clasate în patrimoniul cultural, care ar fi fost găsite în urma unor detecţii în situri arheologice situate în judeţele Timiş şi Caraş-Severin. Monedele ar fi fost vândute pe internet. În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat, spălare de bani şi constituirea unui grup infracţional organizat”.

În urma perchezițiilor au fost ridicate detectoare de metale, un topor din bronz, fragmente ceramice, vârfuri de săgeți și sulițe din metal, dar și 2267 de monede din epoca dacică. Acestea nu puteau fi vândute pe piața neagră sub 1.000 de euro bucata.

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.