Transformarea spălătoriei de la „Odobescu” în centru de excelenţă în diagnosticul prenatal...

Transformarea spălătoriei de la „Odobescu” în centru de excelenţă în diagnosticul prenatal al malformaţiilor fetale, în linie dreaptă. Cum a amuzat primarul Robu audienţa

0
DISTRIBUIȚI

Veşti bune pentru părinţii din Timişoara şi din partea de vest a ţării. Implementarea proiectului de dezvoltare a unui centru de excelenţă în diagnostic prenatal al malformaţiilor fetale, în parteneriat cu orașul Vârşeţ din Serbia, merge bine.

Prezent la Maternitatea „Odobescu” alături de conducerea Spitalului Municipal, primarul Nicolae Robu a spus că „bugetul total este două milioane de euro, 1,7 milioane finanţare nerambursabilă. Bugetul Timişoarei este de 1,4 milioane euro, iar Spitalul Clinic General din Vârşeţ contribuie cu 50.000 de euro. Trebuie să aibă loc amenajarea şi reabilitarea clădirii. Lucrările merg bine, firma care a câştigat licitaţia îşi face datoria, am avut toate motivele să fim optimişti. S-au achiziţionat deja echipamente foarte importante care costă sume mari nu putem decât să ne bucurăm. Ducem o campanie de ducere la zi a dotării tehnice a tuturor spitalelor municipiului Timişoara”.

O parte din echipamentele pentru centru au fost deja cumpărate, fiind vorba de aparatură în valoare de 400 de mii de euro.

oprea-640x400

Olivia Oprea, coordonator proiect dezvoltare a centrului de excelenţă, a explicat că la „Odobescu”, prin reabilitarea fostei spălătorii, vor fi amenajate două cabinete – unul cu ecograf, spaţiul pentru laborator analize medicale la etajul 1, o sală de intervenţii medicale, două saloane pentru paciente la standarde internaţionale, spaţiu pentru laboratorul de genetică la ultimul nivel, sală de conferinţe în care există 50 de locuri și vor fi cumpărate 25 de calculatoare.


Oprea a mai completat că „vom avea un sistem de telemedicină prin acest proiect, prin care vom putea face schimb de experienţă cu alte spitale din străinătate”. Lucrarea a fost obţinută prin licitaţie internaţională de firma Eurowindow, iar proiectul se va finaliza în aprilie 2015.

Managerul Spitalului Municipal, Octavian Mazilu a spus că centrul este un proiect important pentru că, pe lângă crearea unui centru de dezvoltare privind patologia nou-născuţilor, crește şi forţa de reacţie a spitalului la cazurile de patologie la copii.

Ca de obicei, primarul Nicolae Robu a fost foarte atent cu aspectul şantierului, „muncitorii sunt în pauză de masă?” fiind întrebarea care a stânit râsul tuturor participanţilor la eveniment.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.