Trei mii de oameni au participat în Capitală la un marş pentru...

Trei mii de oameni au participat în Capitală la un marş pentru unirea cu Republica Moldova. Organizatorii cer candidaţilor la preşedinţie să aibă acest obiectiv

1
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-840262892">

republica_moldova

Circa trei mii de persoane au participat, duminică după-amiază, în Bucureşti, la un marş pentru unirea României cu Republica Moldova, la care s-au agitat steaguri tricolore şi s-a scandat „România Mare, vechile hotare” şi „Rusia, nu uita, Basarabia nu-i a ta!”.

La marş au participat circa 3.000 de persoane, care au agitat steaguri tricolore şi au scandat „România Mare, vechile hotare” şi „Rusia, nu uita, Basarabia nu-i a ta!”.

Marşul, care a avut loc pentru al treilea an la rând în centrul Capitalei, a fost organizat de Platforma Unionistă Acţiunea 2012, ai cărei reprezentanţi spun că unirea României cu Republica Moldova este „singura soluţie pentru cetăţenii de peste Prut, în actualul context geopolitic”.

Participanţii, mulţi veniţi din ţară şi din Republica Moldova, s-au adunat în zona Muzeului Ţăranului Român, de unde, la ora 14.30, au plecat în marş pe traseul Calea Victoriei – Strada Franceză – Piaţa „Sfântul Anton”, unde au ajuns în jurul orei 16.30.

Printre participanţi s-au numărat tineri care şí-au vopsit tricolorul pe faţă şi au purtat ii sau alte haine cu motive tradiţionale, precum şi persoane în vârstă care au spus că sunt basarabeni stabiliţi de mult timp în România.

Pe pancartele manifestanţilor erau scrise mesaje precum „Vrem Unirea!’, „Unirea, obiectiv naţional” şi „Moldova n-a fost a mea, nu e a voastră, ci a urmaşilor urmaşilor noştri în veacul vecilor”.

Participanţii au mai scandat „Unitate naţională!”, „Trăiasca, trăiasca, trăiasca şi-nflorească Moldova, Ardealul şi Ţara Românească!”, iar din când în când au cântat, unul dintre versuri fiind „Daţi-le voie tinerilor români peste Prut, sunt aşteptaţi de fetele basarabene”.

Cei veniţi la marş fără tricolor au putut cumpăra un steguleţ la faţa locului, cu 5 lei.

Iniţiatorii marşului pentru unirea cu Moldova cer candidaţilor la preşedinţie să aibă acest obiectiv

Proclamaţia, care a fost citită la locul de destinaţie el marşului – Piaţa „Sfântul Anton” din Centrul Vechi -, va fi trimisă Preşedinţiei, Guvernului, Parlamentului şi celor 14 candidaţi la alegerile prezidenţiale din noiembrie, au precizat organizatorii.

Tot organizatorii spun că vor cere şi factorilor decizionali din Republica Moldova „accelerarea proceselor de integrare” a acestui stat în România.

1 COMENTARIU

  1. Un Mars Unionist ne trebuie si in Capitala Unirii de la Alba Iulia, pe axa urbanistica: de la noua Catedrala a Unitatii Nationale, pe Bv Transilvaniei, pâna la platoul recent mutilat al Catedralei Încoronarii din 15 oct 1922. Eventual solicitându-le expertilor solutii apropo de reconstituirea, in defavoarea simbolului Marii Uniri, a şanţului cetatii habsburgice, printr-un proiect demarat dealtfel in 2011, anul de maxima inflorire a postromânismului. Cel mai bine se vede desfigurarea ansamblului urbanistic românesc pe Google Earth. Cum era la 2009: http://septemcastra.cluj.travel/wp-content/uploads/2009/09/cetatea.jpg
    Si cum arata dupa ce nici macar nu s-a pus problema salvarii (printr-un pod transparent, de pildă) a monumentalitatii Sanctuarului Tuturor Românilor. Pelerinul e silit sa abordeze intrarea câş, iar prăjina Tricolorului n-are loc nici cât într-o benzinarie:
    http://www.panoramio.com/photo/110337849
    http://www.rcs-rds.ro/internet-digi-net/camere-web-streaming/alba-iulia?low-resolution=0
    http://art-historia.blogspot.ro/2011/12/distrugerea-castrului-legiunii-xiii.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.