O idee care ar putea schimba sistemul medical din România, dezvăluită la...

O idee care ar putea schimba sistemul medical din România, dezvăluită la PRESSALERT LIVE: servicii private în spitalele de stat VIDEO

1
DISTRIBUIȚI

dr sandesc 04

Invitatul din această seară în studioul HDV, la emisiunea PRESSALERT LIVE, a fost Dorel Săndesc, secretar de stat în Ministerul Sănătății. Acesta a spus că medicii au un salariu mic și un statul social prost. Din cauza acestui lucru, intenționează să introducă o lege în această toamnă prin care medicii din cadrul spitalelor publice să poată lucra în regim privat, după program, contra cost, dar să nu fie afectat programul de urgențe.

„Avem un salariu inacceptabil de mic și avem un statut social prost. Cred că vom băga în toamna asta un pachet legislativ care include posibilitatea spitalelor publice de a desfășura activitate medicală de tip privat după program, fără să afecteze programul de urgență în condiții de competitivitate egală cu spitalele private. Nu văd de ce nu am lăsa și spitalele publice să intre în această competiție.


Spitalele private aleg întodeauna doar sectoarele profitabile. E singurul lor criteriu. Să nu îmi spuneți că vreun spital privat din România s-a făcut pe alt criteriu. Dacă lucrez în spitalul meu, nu îl mai mint pe pacient, în primul rând, iar atunci când spitalul public e motivat să câștige un ban, va crea alături de autoritățile locale saloane de lux, săli de operație de lux și, ca să câștigăm niște bani, vom crea o competiție astfel încât o bună parte, sau, eu cred, majoritatea dintre medici, va dori să lucreze în regim privat în spitalul public”, a declarat Dorel Săndesc în cadrul emisiunii.

Acesta a mai spus că nu va exista o discriminare între pacienți pentru că, pentru a beneficia de aceste servicii, vor trebui să plătească, și doar ei vor fi cei care vor opta pentru asta. „Nu va fi o discriminare pentru pacient pentru că el va plăti în plus, va opta pentru asta în condiții mai bune. Îi vom urmări să nu scadă numărul de pacienți internați, să nu poată varia sub 3% sau 5%. Suntem într-o perioadă în care doctorii pot să câștige, atâta timp cât sunt buni. Să poată să spună «am câștigat 60.000 de euro pentru că pacienții m-au cerut pe mine». Vrem să prevedem ca autoritățile locale să poată oferi motivație financiară medicilor pentru a rezolva unele probleme majore de sănătate în comunitatea lor”, a mai precizat Săndesc.

1 COMENTARIU

  1. Lucru mestecat pute a C….AT. Mai bine sa opteze odata pentru totdeauna medicii pentru privat sau stat si atunci sistemul se va insanatosii.Rusine pentru asa gandire la un secretar de stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.