Un părinte, oripilat de condițiile din saloanele de la Spitalul de Boli...

Un părinte, oripilat de condițiile din saloanele de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara. Ce inițiativă a luat și care sunt urmările FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-602024848">

10704178_10152474801923227_3916713645707949334_n

Unele dintre saloanele în care sunt internați bolnavii la Institutul de Boli Infecțioase din Timișoara arată într-un mod jalnic, și asta pentru că nu au mai fost renovate de ani întregi. Acest lucru îl demonstrează și imaginile care au fost realizate într-un salon al secției de pediatrie de tatăl unei fetițe bolnave, care a fost internată la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara.

Mihai Oara, tatăl fetiței, s-a decis să facă ceva pentru ca micuții care ajung în acest spital să fie internați în condiții mai bune. Așa că s-a gândit că ar putea să adune banii necesari de la oameni cu inimă mare și firme astfel încât în fiecare lună să fie renovat câte unul din cele zece saloane de pediatrie ale Spitalului de Boli Infecțioase. Astfel, cu un buget de aproximativ 500 de euro, dar și cu multă muncă voluntară, unul dintre saloane s-a transformat radical într-unul călduros, curat, frumos și igienizat.

Ioana Vârtosu, medic și fondatoarea Asociației Școala Mamei Junior, a aflat despre inițiativa tăticului și s-a decis să-i sară în ajutor. „În vară am făcut un apel pentru a schimba un aparat de aer condiționat în cabinetul de kinetoterapie din cadrul Spitalului de Copii «Louis Țurcanu». Un tătic mai dibace a reușit să repare aparatul, noi rămânând în visterie cu banii. Între timp l-am cunoscut pe Mihai, care trecea printr-o experiență mai neplăcută cu fetița lui la Spitalul de Boli Infecțioase. În total, sunt zece saloane de pediatrie. Azi s-a dat în folosință primul și sperăm să reușim să ajungem la anul și la al zecilea”, a scris Ioana Vârtosu pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.