Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Timișoara are nevoie DISPERATĂ...

Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Timișoara are nevoie DISPERATĂ de asistente. Ce semnal de alarmă trage șeful UPU

0
DISTRIBUIȚI

ambulanta-urgenta1-700x523-640x478

Ministerul Sănătății a deblocat 57 de posturi, în această vară, la Spitalul Județean Timișoara.


Câteva posturi au fost deblocate și la Unitatea de Primiri Urgențe, care se află într-o situația critică pentru că funcționează cu aproape 50% din personal mai puțin, dar nu suficiente.

Mihai Grecu, șeful Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Timișoara, ne-a declarat că ar avea nevoie cel mai mult de asistente. “Am solicitat să se deblocheze șase posturi de asistente și câteva posturi de infirmiere, brancardieri, rămâne de văzut dacă vor fi aprobate. Oricum, orice persoană în plus care vine la UPU să ne ajute reprezintă o gură de oxigen”.

Potrivit lui Mihai Grecu, în UPU ar trebui să lucreze 69 de asistenți, dar în realitate sunt doar 34, și cel puțin 29 de medici, însă sunt doar 17. Șeful UPU spune că o mână de ajutor le dau medicilor și asistentelor și voluntarii, care reprezintă “o sursă importantă pentru noi. Vin studenți, asistenți medicali și ne ajută”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.