Universitatea Politehnica din Timișoara se implică în prevenirea șomajului în rândul tinerilor....

Universitatea Politehnica din Timișoara se implică în prevenirea șomajului în rândul tinerilor. Cum încearcă să-i ajute

0
DISTRIBUIȚI

rectorat politehnica palatul loyd

Universitatea Politehnica din Timișoara vine în sprijinul studenților care nu-și găsesc un loc de muncă în domeniul în care studiază. Astfel, instituția timișoreană oferă studenților posibilitatea de a face stagii de practică la zeci de potențiali angajatori din regiune și nu numai.

Totul în cadrul unui proiect finanțat cu bani de la Uniunea Europeană desfășurat în parteneriat cu Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița. În anul universitar anterior, sute de studenți care învață în cele două universități din vestul țării au beneficiat de stagii de practică la companii cu profil ocupațional similar cu cel educațional al studenților.

Grupul țintă al proiectului „Practicor Euro-Regio” este format din 240 de studenți selectați pentru stagii de practică și 360 de studenți care beneficiază de consiliere în carieră, dintre care 160 de studenți sunt de la Universitatea Politehnica din Timișoara și 200 de la Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița.


După finalizarea stagiilor de practică, studenții sunt încurajați și sprijiniți să redacteze articole științifice, iar cele mai bune articole vor fi premiate în cadrul unui concurs.

„Obiectivul general al proiectului constă în creșterea gradului de inserție pe piața muncii a studenților și dezvoltarea aptitudinilor de muncă prin participarea la programul de orientare și consiliere profesională și efectuarea stagiului de practică. Prin aceste programe, studenții obțin competențe legate de creativitate, TIC, protecția mediului, nivel actual al informației, calități de muncă în echipă, de redactare, de exprimare tehnică și redactare în limba română și engleză”, transmit reprezentanții Universității Politehnica din Timișoara. Proiectul a început în mai 2014, durata de implementare fiind de 18 luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.