Vaccinarea antirabică a vulpilor se face din avion. Ce avertisment transmit autoritățile...

Vaccinarea antirabică a vulpilor se face din avion. Ce avertisment transmit autoritățile sanitar-veterinare

1
DISTRIBUIȚI

vulpe

În zonele limitrofe pădurilor și localităților din Timiș, autoritățile vor împrăștia vaccinul împotriva turbării vulpilor sub forma unor capsule. Autoritățile au trimis un avertisment către populație, care trebuie să știe ce să facă dacă pastilele ajung în curțile lor, purtate de animale sau din greșeală.

„Sunt niște capsule speciale, cu diverse arome pentru a atrage vulpile.


Este bine ca oamenii sa știe că, în cazul în care vor găsi astfel de momeli, trebuie să le adune protejat, folosind o mănușă, și să le predea medicului veterinar din zona respectivă. Se întâmplă ca din greșeala să mai cadă și în vreo curte, dacă sunt distribuite cu avionul și, de aceea, e bine ca dascălii sau părinții să-i înștiințeze pe copii că nu e voie să atingă aceste capsule. Nu sunt periculoase nici pentru om nici pentru animale, însa este mai bine să se evite contactul cu ele”, a declarat pentru redesteptarea.ro dr. veterinar Rusalin Oancea, șeful Biroului de sănătate animală din cadrul D.S.V.S.A Timiș și responsabil cu această campanie în județ.

1 COMENTARIU

  1. Este de fapt raspandirea unui virus prin societate ? Sau ce e asa mare mister in atingerea unei pastile/capsule , sau ce o fi ? Probabil fac teste pe noi !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.