„Val de Lumină” în memoria bebelușilor și copiilor care au plecat prea...

„Val de Lumină” în memoria bebelușilor și copiilor care au plecat prea devreme dintre noi. Ce acțiune are loc la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

val de lumina

Părinții copiilor care au plecat prea devreme la viața veșnică, și nu numai, sunt așteptați, miercuri seara, în Parcul Piața Crucii din Timișoara pentru a marca „Ziua internațională a comemorării bebelușilor și a copiilor”. De la ora 19.00, vor fi aprinse lumânări în memoria bebelușilor și copiiilor decedați, care vor fi lăsate să ardă timp de o oră. Astfel, datorită diferenței de fus orar, un „Val de Lumină” va face înconjurul globului și va dura 24 de ore.

În România, evenimentul este organizat de Organizația E.M.M.A., a cărei fondatoare este Bianca Brad, fostă Miss România, care a trăit o dramă cumplită acum șapte ani, când fetița ei Ema a murit cu doar câteva zile înainte de a se naște.


Acțiunea a ajuns la cea de-a cincea ediție și se va desfășura simultan în 16 orașe din țară, dar și în țări precum Statele Unite ale Americii, Canada, Australia, Japonia și alte câteva țări europene.

În Timișoara se vor aprinde candele, fiecare dintre ele purtând numele unui copil care nu mai este. Candelele vor arde timp de o oră, pe treptele monumentului din Parcul Piata Crucii.

„Dorința noastră este, ca prin acest eveniment de comemorare, să determinăm creşterea solidarităţii umane și să sensibilizăm societatea vizavi de astfel de drame, oferind astfel alinare părinților îndoliați dar și să atragem atenția asupra ratei ridicate a mortalității infantile din România. Cine nu poate ajunge la eveniment poate totuși participa indirect, aprinzând lumânări oriunde s-ar afla. Am aprecia dacă ați fotografia lumânările aprinse și le-ați trimite pe adresa: contact@organizatiaemma.ro”, transmit reprezentanții organizației.

Mișcarea de sprijinire a celor care trec prin pierderea unei sarcini sau a unui copil a început în Statele Unite în anul 1988 când președintele Ronald Reagan a declarat oficial luna octombrie ca fiind luna comemorării bebelușilor și copiilor decedați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.