Veşti bune pentru liceenii de la „Lenau”: primăria a semnat un contract...

Veşti bune pentru liceenii de la „Lenau”: primăria a semnat un contract de modernizare prin fonduri europene. Ce dotări se vor face

0
DISTRIBUIȚI

Nikolaus-Lenau-Lyzeum

Clădirea Liceulului „Nikolaus Lenau” va fi reabilitată din fonduri europene. Primăria Timişoara a semnat cu ADR Vest contractul de finanţare prin care reparaţiile de la imobilul situat în centrul oraşului vor fi făcute cu bani de la Uniunea Europeană.

Primarul Nicolae Robu a anunţat că „am demarat în trombă proiecte la cele trei licee, Loga, Lenau şi Calderon cu sursă de finanţare incertă la acea vreme, dar asigurându-ne că dacă nu vom reuşi să facem faţă din venituri proprii şi nu vom găsi alte surse de finanţare, vom putea să suspendăm finanţarea lucrărilor. După ce noi am dat ordin de începere a lucrărilor efective constructorii care au câştigat licitaţiile şi-au făcut organizarea de şantier şi s-au ocupat de treabă cu suport financiar de la bugetul local.


A apărut o oportunitate de obţinere de fonduri europene prin redistribuirea unor fonduri necheltuite la sfârşit de exerciţiu programatic 2007 – 2014. Sunt foarte bucuros că putem susţine acest proect cu 6.4 milioane de lei sumă nerambursabilă. Mâine voi merge la Ministerul Dezvoltării pentru discuţii şi sper să vin cu veşti bune”.

Practic, prin noul proiect cu UE se asigură reabilitarea, adică tâmplărie, planşee, reorganizare funcţională, dotări cu cele mai noi standarde în domeniu. Vor beneficia de reparaţii 18 săli de clasă, cinci laboratoare, o bibliotecă, cinci cabinete şi o sală de muzică. Vor fi făcute 230 de dotări cu mobilier, echipamente IT, diverse alte echipamente didactice. Beneficiarii vor fi cei 1.534 de elevi ai liceului Lenau.

Sorin Maxim şeful ADR Vest a spus că „pe educaţie e zona unde au fost cele mai multe proiecte depuse, cam de 4.5 ori mai multe decât suma alocată. Proiectele care au fost depuse, dar nu au avut licitaţie nu au mai putut intra la finanţare, acest timp find foarte scurt”.

Pentru reabilitarea Liceului Lenau a mai existat un contract cu banca germană KFW, dar constructorul contractat a dat faliment şi lucrările nu au fost finalizate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.