În vreme ce timişorenii călătoresc tot în miros de aurolac, primarul Nicolae...

În vreme ce timişorenii călătoresc tot în miros de aurolac, primarul Nicolae Robu promite, din nou, tramvaie pe bani europeni

0
DISTRIBUIȚI

tramvai ratt

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a fost săptămâna trecută la Bucureşti, unde a purtat discuţii cu oficiali ai Ministerului Dezvoltării.

Astăzi, la semnarea contractului de reabilitare pe fonduri europene a liceului C.D Loga, edilul timişorean a declarat că „am făcut o analiză serioasă a situaţiei proiectelor noastre, am stablit împreună cu persoanele din fruntea ministerului cu directorul general şi secrarul de stat că ne putem asuma proiecte suplimentare pentru implementare. Avem 25 de proiecte în implemnetare efectivă. La aceste proiecte se numără un proiect important pe care le-am iniţiat pe parcurs şi l-am implementat cele cinci proiecte de reabilitare a blocurilor, cele două licee, ambulatoriul şi parcurile Justiţiei şi Alpinet.


În măsura în care vom avea fonduri suficiente pentru Michelangelo 2 avem încredere şi undă verde de la MDRT să implementăm şi acest proiect”.

Nu numai atât, dar edilul spune că şi alte proiecte mari pentru oraş ar putea primi finanţare de la Uniunea Europeană, chiar dacă iniţial au fost demarate pe bani de la bugetul local. „E un lucru de foarte bine şi în care eu cred. Am ridicat eu problema. Am avut inspiraţia să întreb dacă pe acelaşi model nu ar putea fi finanţat şi proiectul nostru de reabilitare a tramvaielor. Dacă nu ar fi posibil să se admită la finanţare şi acest proiect care este deja început, dar care dintr-un anumit stadiu al său să fie comutat pe altă sursă de finanţare, răspunsul a fost afirmativ. În principiu se va putea şi aşa ceva. Răspunsul a fost pozitiv. Noi ne-am asumat să reabilităm tramvaiele. Avem contract cadru care ne permite să reablităm 30 de tramvaie. Va fi posibil să obţinem fonduri europene pentru a cumpăra noi tramvaie şi vom avea un proiect de extindere a parcului de mijloace de transport în comun inclusiv cu noi tramvaie”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.