ADETIM, un nou pas înspre dezvoltarea turismului pe Canalul Bega. Ce proiecte...

ADETIM, un nou pas înspre dezvoltarea turismului pe Canalul Bega. Ce proiecte vor fi valorificate

1
DISTRIBUIȚI

Timişoara mai face un pas în promovarea turismului pe Bega. Dezideratul este unul vechi, iar mai nou pe baza lui se bazează şi conceptul de candidatură la titlul de Capitală Culturală Europeană a urbei de pe Bega pentru anul 2021.
Astăzi la Consiliul Judeţean Timiş a avut loc prezentarea unui studiu privind valorificarea potenţialului turistic de-a lungul Canalului Bega România- Serbia şi promovarea investiţiilor prioritare transfrontaliere comune. Proiectul este unul finaţar din fonduri europene şi are un buget de aproximativ 500.000 de euro. Viziunea caută ca în anul 2030 canalul Bega să fie o destinaţie turistică cunoscută internaţional.


Ne propunem să fim o desţinaţie turistică care oferă experienţe remarcabile, plimbări cu ambaracţiuni sport şi recreere, culturi diverse comunităţi integrateş i natură protejată.

Practic direcţiile strategicice conţin nu mai puţin de cinci puncte cheie. Transformarea arealului Canal Bega într-o detinaţie turistică facil vizitabilă, extinderea şi diversificarea ofertei turistice, creşterea calităţii serviciilor turistice, crearea şi promovarea imaginii turistice a arealului canalului Bega, implicarea populaţiei şi autoritiţilor publice pentru o dezvoltare turistică durabilă.

Simona Neumann, preşedintele Asociaţiei Timişoara Capitală Culturală europeană a spus că strategia pentru candidatura Timişoarei a fost elaborată de spcialişti şi că proiectul ţine cont de toate direcţiile de dezvoltare trasate prin proiectul ADETIM.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.