„Adio, vacanță” pentru o parte din studenții de la Universitatea Politehnica din...

„Adio, vacanță” pentru o parte din studenții de la Universitatea Politehnica din Timișoara. Care este motivul

0
DISTRIBUIȚI

Studenții de anul trei înscriși la o parte din facultățile Universității Politehnica din Timișoara nu se vor mai putea bucura de vacanța de vară în totalitate. Și asta pentru că reprezentanții universității timișorene au luat decizia de a schimba modul de organizare al orelor de practică. Prin urmare, studenții nu vor mai face practică în timpul anului universitar, ci la final.

„Conducerea Universității Politehnica din Timișoara a luat decizia de a schimba modul de organizare al stagiilor de practică. La anul vom avea primii studenți din anul trei care vor desfășura practica în totalitatea ei, și nu în mod distribuit. La sfârșitul anului trei, studenții vor face o practică de aproximativ 200 de ore și cred că în acest fel toată lumea va fi mulțumită, atât companiile, care vor avea timp să cunoască studenții, cât și studenții, care vor avea timp să învețe”, este de părere Mircea Popa, prorectorul Universității Politehnica din Timișoara.

Potrivit reprezentanților universității de stat timișorene, practica de la finalul anului trei va fi precedată de un stagiu de practică mai scurt, în anul doi.


Viorel Șerban, rectorul Universității Politehnica din Timișoara, anunță că studenții de anul trei vor fi și remunerați pentru cele 200 de ore de practică. „Studenții de anul trei se bucură că fac mai multe ore de practică, pentru că această practică este gândită într-un sistem care le permite inclusiv să fie remunerați, mergem pe sistemul internship. După anul trei, lucrând două luni într-o companie, ei știu dacă le place, angajatorii văd calitatea lor și ei pot să se gândească deja la viitor cu mai multă speranță pentru că vor fi angajați”, explică Viorel Șerban.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.