Al şaptelea zimbru mort în Rezervaţia Haţeg-Slivuţ, un altul este bolnav. Ce...

Al şaptelea zimbru mort în Rezervaţia Haţeg-Slivuţ, un altul este bolnav. Ce cred veterinarii

1
DISTRIBUIȚI

Numărul zimbrilor din Rezervaţia Haţeg-Slivuţ a scăzut la mai puţin de jumătate după ce un al şaselea zimbru dintre cei 13 a decedat în cursul zilei de luni, un altul fiind sub tratament intensiv deoarece medicii veterinari au observat la el simptomele bolii albastre, diagnostic confirmat în cazul a cinci dintre decese.

„Din păcate, în cursul zilei de luni a murit încă un zimbru, o femelă fătată anul acesta, care nu avea decât opt luni, iar un alt zimbru este bolnav şi urmează tratament intensiv prescris de medici.


De fapt, toţi zimbrii sunt sub tratamentul prescris de veterinari. Zimbrul bolnav nu a fost izolat de turmă deoarece veterinarii au spus că trebuie lăsat împreună cu celelalte animale despărţirea de ele putându-i crea un nou stres. Dacă se separă singur atunci îl vom duce în altă parte”, a declarat purtătorul de cuvânt al Direcţiei Silvice Hunedoara, Horea Golea.

Potrivit acestuia, s-au prelevat probe de la zimbrul decedat care urmează să fie trimise la Bucureşti pentru analize.

„Până acum avem şapte decese. Deja e confirmată boala limbii albastre la cinci dintre zimbrii decedaţi”, a mai adăugat Golea.

Rezervaţia de la Haţeg rămâne închisă pentru vizitatori, iar cei şase zimbri rămaşi în viaţă sunt în continuare ţinuţi sub observaţie, pentru a vedea cum evoluează starea lor de sănătate.

 

 

 

1 COMENTARIU

  1. Dupa 7 decese inca trimiteti analizele la Bucuresti.Daca nu santeti in stare sa le asigurati conditii de viata si tratament,ar fi mai bine sa ii trimiteti inapoi, sa scape macar cei ramasi.In ritmul acesta nu vor mai apuca primavara

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.