ALEGERI ÎN REGIUNILE SEPARATISTE: Locuitorii din estul Ucrainei îşi aleg preşedintele şi...

ALEGERI ÎN REGIUNILE SEPARATISTE: Locuitorii din estul Ucrainei îşi aleg preşedintele şi Parlamentul. Kievul deschide o anchetă. Program de votare prelungit în Lugansk

0
DISTRIBUIȚI

Alegătorii din regiunile separatiste din estul Ucrainei au început să voteze duminică pentru a-şi alege preşedinţii şi Parlamentele, pe fondul intensificării confruntărilor, într-un scrutin susţinut de Moscova, dar denunţat de occidentali şi care va complica eforturile de pace. Autorităţile ucrainene au deschis duminică o anchetă penală pentru tentative de „preluare a puterii” şi „schimbare a ordinii constituţionale”,scrie Mediafax.

Kievul intenţionează să îi declare personae non gratae pe observatorii internaţionali care monitorizează alegerile organizate duminică de separatişti în republicile autoproclamate Doneţk şi Lugansk, a anunţat Serviciul ucrainean de securitate (SBU), citat de RIA Novosti în pagina electronică.

SBU a precizat că alegerile din Lugansk şi Doneţk sunt ilegale.


Alegerile „se desfăşoară sub monitorizarea unor pseudo-observatori străini care au fost deja sau urmează să fie declaraţi personae non gratae pe teritoriul Ucrainei”, a afirmat SBU într-un comunicat.Aproximativ 100 de observatori din mai multe ţări europene şi din Statele Unite se află în regiune pentru a monitoriza alegerile, potrivit RIA Novosti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.