Alte gânduri la-ntâmplare, înainte de votare

Alte gânduri la-ntâmplare, înainte de votare

0
DISTRIBUIȚI

– Sper să mai prind, pe parcursul vieții mele, momentul ăla când vom avea și altceva de ales în afară de răul cel mai mic. Poate unii au impresia că momentul ăla a venit. Unii dintre voi sunteți siguri de alegerea voastră și vă invidiez. Trebuie să fie foarte fain în lumea aia, orice culoare ar avea.

– Politica românească face din oameni niște fanatici, asemănători celor religioși, oameni dinăia care nu-s mulțumiți doar să creadă ce vor ei, ci vor să îți bage și ție pe gât credința lor. Sunt orbi la relele sau ilegalitățile făcute de favoriții lor, sau le scuză spunând că „ăilalți au furat mai mult”, atitudine mai mult decât găunoasă.

– Extremiștii din ambele tabere au ajuns la un asemenea grad de talibanism, încât daca le dai o premisă oarecare, ajung cu ea la „de asta trebuie sa-l votezi pe-al meu”. Amândouă părțile. Aceași premisă. Concluzii diferite. Iar candidații… Parcă fiecare încearcă din răsputeri, în felul lui, sa se facă cât mai antipatic.

– Nu există niciun candidat, dar niciunul, despre care să nu-mi fi schimbat părerea în rău, într-o măsură mai mică sau mai mare, după această campanie.


Cu televiziuni și voci importante strigând în favoarea lor, nimeni n-a urcat, toți au scăzut în sondajul meu intern. Iar pentru unii mă și mir că a mai fost posibil.

– Nici măcar nu mai luptăm din simpatie pentru vreun candidat, ci doar din antipatie pentru vreunul. Pe asta se bazează mai toate campaniile electorale. E atât de trist încât mă doare sufletul. Mă doare sufletul când văd că oameni perfect raționali se ceartă și apoi nu mai vorbesc cu alți oameni raționali din astfel de motive stupide. Iar pe cei mai puțin raționali îi doare fix în cot, votează cu cine le spune primarul, preotul, sacul de făină, sticla de ulei, bancnota de cât o fi sau inscripția pe care oricum nu știu s-o citească de pe pix sau brichetă. În plină eră a informației, lipsa informației nu ne împiedică nicidecum să votăm.

– Unul dintre candidați a simțit nevoia să spună că, dacă va fi ales președinte, nu se va amesteca în treburile justiției. Doar faptul că trăim într-o țară în care o asemenea frază trebuie rostită de un candidat este un semnal de alarmă.

– Unul dintre candidați a simțit nevoia să spună că „decât să fiu mârlan, mai bine pierd”. Tinere, îmi pare rău, cu atitudinea asta n-o să ajungi nicăieri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.